nieuwetijdskind, hooggevoelige kinderen, sterrenkinderen, regenboog kinderen, kristalkinderen

Wat zijn nieuwetijdskinderen/volwassenen

In deze tijd van bewustwording en transformatie worden er steeds meer kinderen geboren die een andere benadering en opvoeding vragen dan we gewend zijn. Ze worden ook wel kristalkinderen, indigo’s, sterren of -regenboogkinderen genoemd, waarbij elke term voor een ander soort energie staat. De overkoepelende term die voor deze kinderen gebruikt wordt, is ‘nieuwetijdskinderen’. In dit artikel lees je waarom ze hier zijn en wat hun missie is.

De shift van het hoofd naar het hart

Er zullen de komende tijd steeds meer nieuwetijdskinderen geboren worden. Deze kinderen zijn hier niet voor niets en helpen ons in deze Nieuwe Tijd meer vanuit een hartbewustzijn te gaan leven. De ’ouderwetse’ manier van opvoeden en de systmenen en structuren die op scholen worden geboden, passen vaak niet meer bij de manier zoals deze kinderen in elkaar steken. Ze zijn heel hooggevoelig en kunnen zich niet meer aanpassen aan een omgeving die hoofdzakelijk nog op het ratio en het materiële is gericht. Zij kunnen dan letterlijk ziek worden of vertonen gedragsstoornissen waar de reguliere gezondheidszorg labels opplakt als ADD, ADHD of autisme. In mijn blog ‘De link tussen hooggevoeligheid en ADD, ADHD en autisme’ lees je hier meer over.

Nieuwetijdskinderen nemen geen gemakkelijke taak op zich. Ze zijn hier om ons te leren meer vanuit ons gevoel en intuïtie te gaan leven en de shift van het hoofd naar het hart te maken. Doordat hun energetische lichaam (aura) veel meer op de spirituele dimensies is gericht, zijn het echte voelers en beelddenkers. Zij zijn helderwetend en -voelend en zijn in veel opzichten vaak ouder en wijzer dan hun ouders of leerkrachten. Maskers prikken zij doorheen en ze weten direct wanneer iemand niet eerlijk tegen ze is. Het is voor hen dan ook erg verwarrend als je iets anders zegt dan dat je voelt of denkt. Zij kunnen hierdoor onzeker of in de war raken.

Het is belangrijk dat je als ouder en leerkracht weet hoe deze kinderen in elkaar steken en communiceren. Het onderwijs zal op een gegeven moment niet anders meer kunnen dan hun werkwijze te veranderen, op zo’n manier dat deze kinderen tot hun recht komen. We mogen gaan leren deze kinderen niet als lastig of anders te zien, maar als voorlopers van de Nieuwe Tijd en ze gaan waarderen om wie ze zijn.

Bewustwording van nieuwetijdskinderen

Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor deze kinderen, want ze worden maar al te vaak niet goed begrepen. Dit komt mede doordat ze zich niet bewust zijn van hun eigenschappen en gaven en hun omgeving niet weet hoe ze met hen om kunnen gaan. Er kunnen in de reguliere zorg diagnoses gesteld worden die deze groep zeer gevoeligen in mijn ogen erg tekort doen. Hierbij kan medicatie voorgeschreven worden die hun gevoeligheid onderdrukt, waardoor hun persoonlijkheid wordt afgevlakt en ze niet het leven kunnen leiden waarvoor ze op aarde zijn gekomen. Dit is heel zonde, want nieuwetijdskinderen hebben hele mooie eigenschappen waar ze enorm veel plezier van kunnen hebben, als ze weten hoe ze ermee om kunnen gaan.

Niet alle (volwassen) nieuwetijdskinderen weten van zichzelf dat ze een nieuwetijdskind zijn. Ze voelen zich anders, vaak niet begrepen en voelen zich niet thuis hier op aarde. Vaak lopen ze tegen veel weerstand, onbegrip en obstakels aan voordat ze zichzelf gaan begrijpen en waarderen.

Het kan een opluchting zijn erachter te komen dat je een nieuwetijdskind/volwassene bent. Door jezelf te begrijpen en om te leren gaan met je eigenschappen, zul je steeds meer gaan voelen wat je hier op aarde komt doen. En wanneer je van jezelf helemaal je mooie ware Zelf mag zijn, zul je juist de mooie kanten van je gevoeligheid en het leven ervaren en kunnen gaan doen waarvoor je naar aarde bent gekomen; je zielsmissie volbrengen.

Aanbod Zuiver Licht

Nieuwetijdskinderen en -volwassenen (en ouders) zijn van harte welkom in mijn praktijk voor Coaching en Healing; ik kan je helpen om te gaan met je bewustwording in en omgang met je gevoeligheid en gaven. Omdat ik zelf hooggevoelig en een (inmiddels volwassen) nieuwetijdskind ben, voel ik me sterk met hen verbonden en weet ik waar ze tegenaan kunnen lopen in het dagelijks leven. Mijn jarenlange werkervaring met kinderen en ouders gebruik ik hier ook bij. Meer informatie over mijn coaching aan kinderen en ouders vind je hier.

Ook help ik mensen in contact te komen met hun ware authentieke Zelf en zielsmissie en kan tijdens een Reading intunen op wat de bedoeling is van jouw leven, je levenslessen en missie.

nieuwetijdskinderen, ascentiesymptomen, spiritueel ontwaken, barbara enkelaar, holistisch coach, readings, lichttaal activaties

Neem contact op

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, blogs en tips over alles wat met hooggevoeligheid, bewustwording en de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier gratis aan voor mijn Lichtmail.

Delen met je netwerk?