Nieuwetijdskind

Wat zijn nieuwetijdskinderen / volwassenen

In de huidige Nieuwe Tijd waarin we leven worden er steeds meer kinderen geboren die een hoger bewustzijn in zich dragen en een andere benadering en opvoeding vragen dan we gewend zijn. Ze worden ook wel kristalkinderen, indigo’s, sterren of -regenboogkinderen genoemd, waarbij elke term voor een ander soort energie staat. De overkoepelende term die voor deze kinderen gebruikt wordt, is ‘nieuwetijdskinderen’. Het is niet nieuw dat deze kinderen geboren worden. Het kan dus zijn dat jij als volwassene jezelf herkent in de beschrijving van een nieuwetijdskind.

Je kunt deze kinderen en volwassenen in twee groepen indelen: de groep mensen die als kind met dit hogere bewustzijn geboren is en de groep die niet als nieuwetijdskind zijn geboren, maar zich in dit leven tot een nieuwetijdsmens ontwikkelen. In dit artikel lees je waarom ze hier zijn en wat hun opdracht is.

De shift van het hoofd naar het hart

Een nieuwetijdskind/volwassene heeft als missie de aarde en haar bewoners te helpen vanuit het nieuwe bewustzijn te gaan leven; vanuit het hart en de ziel. De ouderwetse manier van opvoeden en de oude systemen en structuren die op scholen en in organisaties worden geboden, passen vaak niet bij de manier waarop deze mensen en kinderen in het leven staan. Zij zijn heel hooggevoelig en kunnen zich niet aanpassen aan een omgeving die hoofdzakelijk nog op het ratio is gericht. Zij kunnen dan letterlijk ziek worden of vertonen gedrag waar de reguliere gezondheidszorg labels op kan plakken als ADD, ADHD, borderline of autisme. In mijn blog ‘De link tussen hooggevoeligheid en ADD, ADHD, borderline en autisme’ lees je hier meer over.

Een nieuwetijdskind is hier om ons te leren meer vanuit ons gevoel en intuïtie te gaan leven en de shift van het hoofd naar het hart te maken. Op zielsniveau zijn zij vaak ouder dan hun ouders en leerkrachten. Zij dragen veel wijsheid en kennis in zich die zij meenemen vanuit hun kosmische oorsprong. De plek waar zij vandaan komen is een plek van eenheid, gelijkheid, vrijheid en liefde. Hierdoor kan het voor hen lastig zijn om op aarde hun grenzen te voelen en aan te geven, zij zijn dit immers niet gewend. Zij hebben vaak geen goed contact met hun fysieke lichaam, waardoor er geen goede gronding is. Zij zien alles en iedereen als één en kunnen daardoor geen goed onderscheid maken wat van hen is en wat van de ander.

Hun energetisch lichaam (aura) staat vaak wagenwijd open, waardoor zij teveel prikkels binnenkrijgen en overprikkeld of overbelast kunnen raken. De reguliere gezondheidszorg kan dan medicatie voorschrijven, waardoor hun gevoeligheid wordt onderdrukt. Deze medicatie is zeker geen oplossing en zal alleen maar meer klachten geven, want het zijn veel te zware middelen voor deze hooggevoelige kinderen.

Nieuwetijdskinderen hebben veel meer baat bij zachte, energetische oefeningen en middelen. In mijn artikel ‘Adviezen Nieuwetijdskinderen’ lees je verschillende adviezen en tips die hen kunnen helpen in balans te komen en te blijven.

nieuwetijdskind


Communicatie van een nieuwetijdskind

Wanneer een nieuwetijdskind contact met iemand maakt, neemt hij die persoon in zijn/haar energie-systeem (aura) op en ‘scant’ en voelt wat diegene bedoelt en hoe diegene zich voelt. Zij luisteren veel minder naar de woorden die worden gesproken, eerder naar de vibratie van de emotie die erachter zit. Hierdoor weten zij meteen of iemand eerlijk is. Maskers prikken zij direct doorheen. Nieuwetijdskinderen nodigen ons dus uit volkomen authentiek en eerlijk te zijn, want als wat je doet of zegt niet overeenkomt met hoe je je voelt, kunnen zij erg in de war en onzeker worden. Ze begrijpen niet waarom iemand niet de waarheid spreekt, want dat is iets wat zij zelf niet kennen.

Het is belangrijk dat je als ouder en leerkracht weet hoe deze kinderen communiceren en in elkaar steken. Het opgelegd krijgen van regels is voor nieuwetijdskinderen vaak lastig; zij willen graag zélf kiezen wat ze doen en laten. Het kan voor deze kinderen een uitdaging zijn om kind te zijn, want zij zijn hun (leef)tijd ver vooruit.

Omdat nieuwetijdskinderen zich niet meer aan kunnen passen aan oude structuren en systemen, zal het onderwijs op een gegeven moment niet anders meer kunnen dan hun werkwijze op zo’n manier veranderen dat deze kinderen zich kunnen ontplooien in een omgeving die gebaseerd is op gelijkheid, openheid, vrijheid en liefde. Maar voordat het zover is, zijn er nog heel wat stappen te nemen en processen te doorlopen. Deze kinderen zijn de voorlopers van de Nieuwe Aarde waarin we vanuit het nieuwe bewustzijn met elkaar zullen gaan samenleven. Het wordt tijd dat deze kinderen helemaal zichzelf mogen zijn en dat we zelf het goede voorbeeld geven aan hen!

De Nieuwe Aarde heeft nieuwetijdskinderen en -volwassenen nodig

Nieuwetijdskinderen worden maar al te vaak niet goed begrepen. Zij zijn zich vaak niet bewust van hun eigenschappen en paranormale gaven en hun omgeving weet vaak niet hoe ze met hen om kunnen gaan. Er kunnen in de reguliere zorg diagnoses gesteld worden die deze groep zeer gevoeligen erg tekort doen. Hierbij kan medicatie voorgeschreven worden die hun gevoeligheid onderdrukt, waardoor hun persoonlijkheid wordt afgevlakt en ze niet het leven kunnen leiden waarvoor ze naar aarde zijn gekomen.

Veel nieuwetijdskinderen en -volwassenen weten niet dat ze een nieuwetijdskind zijn. Ze voelen zich anders en voelen zich niet thuis hier op aarde. Vaak lopen ze in hun omgeving tegen veel weerstand, onbegrip en obstakels aan voordat ze zichzelf gaan begrijpen en waarderen. De maatschappij staat helaas meestal niet open voor mensen die anders zijn, terwijl juist deze mensen nodig zijn om de grote verandering waar we in zitten te volbrengen. De Nieuwe Aarde heeft authentieke, bewuste mensen én kinderen nodig die verbonden zijn met hun hart en ziel en de moed hebben om zichzelf te zijn.

nieuwetijdskind


Begeleiding aan een nieuwetijdskind en -volwassene

In mijn praktijk begeleid ik nieuwetijdskinderen en -volwassenen bij het in contact komen met zichzelf, hun kwaliteiten en zielenopdracht, zodat zij hun waarde gaan zien en vanuit hun ware authentieke Zelf kunnen gaan leven. Ik bied coaching, healing, reading en trajecten aan die hierbij ondersteunen.

Neem gerust contact met me op als je hier vragen over hebt of een oriënterend gesprek wilt plannen.

Liefs Barbara
www.zuiver-licht.nl

Bekijk mijn aanbod

nieuwetijdskind

Delen met je netwerk?