Aquariustijdperk

Wat houdt de Nieuwe Tijd in?

Het is een bijzondere tijd om in te leven. Veel mensen voelen dat er veranderingen en verschuivingen in zichzelf en om hen heen plaatsvinden, maar zijn zich niet altijd bewust van hoe dit komt of vinden het lastig hiermee om te gaan. De aarde gaat naar een steeds hogere trillingsfrequentie en wij mensen gaan hier in mee. De overgang naar de Nieuwe Aarde en de nieuwe Kosmische Mens is in volle gang.

Kennis hebben over deze processen is belangrijk en kan steun geven. We leven in de Nieuwe Tijd, het Aquariustijdperk, een tijd van verandering, bewustwording en spiritueel ontwaken. In dit artikel lees je wat dit precies inhoudt en hoe je met al deze veranderingen om kunt gaan.

Nieuwe Tijd – Aquariustijdperk

Vanaf 2012 zijn we in het Aquariustijdperk (Watermantijdperk) aangekomen, wat het begin was van een enorme bewustzijnsshift voor de mens. Elke 2160 jaar breekt er energetisch gezien een nieuw tijdperk aan. Elk tijdperk is verbonden met één van de twaalf dierenriemtekens, bekend uit de Westerse astrologie en wordt gekenmerkt door specifieke kwaliteiten.

Het tijdperk vóór 2012 was het Vissentijdperk, dat gekenmerkt werd door rationaliteit, afhankelijkheid, macht, controle, dualiteit, eigenbelang, geld, hebzucht, leren door lijden en gescheidenheid. Dit tijdperk was een noodzakelijke stap in onze ontwikkeling en heeft ons veel gebracht. Er is veel welvaart gekomen en het proces van de individualisering is essentieel geweest. Maar we zijn hierin te ver doorgeschoten, waardoor onze planeet bijna is opgebruikt. Gelukkig komt de energie van Waterman om hier verandering in te brengen.

In het Watermantijdperk staan heel andere kwaliteiten centraal; eenheid, liefde, innerlijke kracht, vertrouwen, overgave, acceptatie, vergeving, vrijheid, gelijkwaardigheid en transformatie. Deze overgang heeft veel meer voeten in de aarde dan de overgangen van voorgaande tijdperken. Dat komt omdat er naast deze overgang nog zes andere grote kosmische cycli eindigen en dus weer opnieuw beginnen.

Trillingsfrequentie van de aarde

Door al deze grote kosmische veranderingen wordt de trillingsfrequentie van de aarde steeds hoger en zitten veel mensen in een intensief veranderingsproces. Wij mensen hebben immers zelf ook een trillingsfrequentie en als deze niet gelijk is aan die van de aarde, zullen we daar op emotioneel, fysiek en geestelijk vlak de gevolgen van ondervinden. Door de hogere trilling van de aarde worden we namelijk in eerste instantie nog geconfronteerd met onze eigen (lagere) trilling. We worden als het ware gedwongen mee te gaan met de nieuwe energie van de aarde, dus alles dat zich nog in ons bevindt en niet resoneert met de nieuwe Waterman-energie zal om aandacht en transformatie vragen.

Hierdoor worstelen veel mensen met thema’s waarvan ze dachten dat ze die al achter zich hadden gelaten. Immers, hoe hoger je energie en bewustzijn wordt (hoe lichter je dus wordt), des te meer de delen in jou zichtbaar en voelbaar worden die nog niet met deze hoge energieën resoneren. Dit alles heeft als doel de energie die hoort bij het Aquariustijdperk, bestaande uit liefde, eenheid, vrijheid, vergeving en harmonie, eerst in jezelf en daarna ook om je heen te ervaren. Hierbij is het van belang dat oude pijnstukken geheeld en losgelaten worden. Dan kun je de overstap maken naar het nieuwe bewustzijn en de Nieuwe Aarde, waar we vanuit kosmisch bewustzijn met elkaar zullen samenleven.

In mijn praktijk bied ik coaching, healing, soul-readings en lichttaal DNA-activaties met als doel mensen te ondersteunen vanuit hun ziel en lichtkracht te gaan leven. Ik help hen bij de reis naar hun ware authentieke Zelf en alles wat daarbij in de weg staat los te laten en transformeren. Wil je meer weten over mijn aanbod en werkwijze? Klik dan hier

Bekijk mijn aanbod

 

Van denken naar voelen

Er is een beweging gaande die van het denken naar het voelen gaat. Eeuwenlang stond het denken centraal en zijn we bezig geweest alles te analyseren en verstandelijk te bekijken. Maar het denken beperkt en begrenst. Zolang je blijft denken, kun je vast blijven lopen in bepaalde patronen en gewoontes. Als je echter bewust gaat leven vanuit je hart en contact maakt met wie je werkelijk bent, wordt het steeds makkelijker vanuit je intuïtie, je innerlijke kracht en vanuit jouw Licht te gaan leven. En dat is precies de bedoeling van deze nieuwe tijd.

In plaats van het geluk en de bevestiging buiten ons te blijven zoeken, zullen we steeds weer uitgenodigd worden juist met onze aandacht naar binnen te keren. Hierdoor neemt spiritualiteit een steeds grotere plaats in. Het beoefenen van mindfulness en meditatie wordt steeds belangrijker. Veel mensen komen erachter dat het leven niet bedoeld is om alleen maar hard te werken en een mooie auto te hebben. De tijd lijkt steeds sneller te gaan en we gaan verlangen naar de eenvoud en rust van de natuur. Diep van binnen willen we de stilte steeds vaker in onszelf vinden. We willen eenheid ervaren en ons verbinden en komen erachter dat de weg naar binnen, de enige weg is die we werkelijk te gaan hebben.

Spiritueel ontwaken in het Aquariustijdperk

Steeds meer mensen voelen dat ze veel meer zijn dan alleen een fysiek lichaam. Ze voelen de aanwezigheid van engelen of andere energieën of komen delen in zichzelf tegen waarvan ze weten dat de oorsprong in een vorig leven ligt. Door de verhoging van onze trillingsfrequentie, worden de sluiers tussen ons en de wezens uit de hogere dimensies steeds dunner, wat zich onder meer laat zien in prachtige orbs die tijdens het fotograferen zichtbaar worden. Deze lichtwezens zijn er om ons te helpen in ons bewustwordingsproces.

Aquariustijdperk


Jouw zielsmissie in de Nieuwe Tijd

De Nieuwe Tijd is een tijd van verandering, bewustwording en spiritueel ontwaken. De mensen die deze verandering vooral voelen, zijn de voorlopers; de hooggevoelige mensen en nieuwetijdskinderen, de lichtwerkers, starseeds en bewuste zielen. Zij zijn nu op aarde om deze transformatie eerst in zichzelf te laten plaatsvinden en vervolgens hun zielsmissie te volbrengen.

Voel jij dat je hier een taak hebt? Wil je inzicht in jouw missie, je levenslessen of wil je begeleiding bij jouw proces van ontwaken? Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Ik bied coaching, healing, reading en licht-activaties met als doel jouw lichtkracht te versterken en alles wat niet dienend is voor jouw zielsbestemming los te laten en transformeren.

Liefs Barbara
www.zuiver-licht.nl

Bekijk mijn aanbod

barbara enkelaar
Delen met je netwerk?