Wat houdt de Nieuwe Tijd in?

Het is een bijzondere tijd om in te leven. Veel mensen voelen dat er veranderingen en verschuivingen in zichzelf en om hen heen plaatsvinden, maar zijn zich er niet altijd bewust van hoe dit komt of vinden het lastig hiermee om te gaan. Kennis hebben over deze processen is belangrijk en kan steun geven.

Aquariustijdperk

Vanaf 2012 zijn we in het Aquariustijdperk (Watermantijdperk) aangekomen, wat het begin was van een enorme bewustzijnsshift voor de mens. Elke 2160 jaar breekt er energetisch gezien een nieuw tijdperk aan. Elk tijdperk is verbonden met één van de twaalf dierenriemtekens, bekend uit de Westerse astrologie en wordt gekenmerkt door specifieke kwaliteiten. Het tijdperk vóór 2012 was het Vissentijdperk, dat gekenmerkt werd door rationaliteit, afhankelijkheid, macht, controle, dualiteit, eigenbelang, geld, hebzucht, leren door lijden en gescheidenheid. Dit tijdperk was een noodzakelijke stap in onze ontwikkeling en heeft ons veel gebracht. Er is veel welvaart gekomen en het proces van de individualisering is essentieel geweest. Maar we zijn hierin te ver doorgeschoten, waardoor onze planeet bijna is opgebruikt. Gelukkig komt de energie van Waterman om hier verandering in te brengen. In het Watermantijdperk staan heel andere kwaliteiten centraal; éénheid, liefde, innerlijke kracht, vertrouwen, overgave, acceptatie, vergeving, vrijheid, gelijkwaardigheid en transformatie. Deze overgang heeft veel meer voeten in de aarde dan de overgangen van voorgaande tijdperken. Dat komt omdat er naast deze overgang nog zes andere grote kosmische cycli eindigen en dus weer opnieuw beginnen.

Trillingsfrequentie van de aarde

Door al deze grote kosmische veranderingen is de energie (de trillingsfrequentie) van de aarde de afgelopen jaren verschillende keren verhoogd en zitten veel mensen in een intensief veranderingsproces. Wij mensen hebben immers zelf ook een trillingsfrequentie en als deze niet gelijk is aan die van de aarde, zullen we daar op emotioneel, fysiek en geestelijk vlak de gevolgen van ondervinden. Door de hogere trilling van de aarde worden we namelijk in eerste instantie nog geconfronteerd met onze eigen (lagere) trilling. We worden als het ware ‘gedwongen’ om mee te gaan met de nieuwe energie van de aarde, dus alles dat zich nog in ons bevindt en niet resoneert met de nieuwe Waterman-energie zal om aandacht en transformatie vragen.

Hierdoor worstelen veel mensen met thema’s waarvan ze dachten dat ze die al achter zich hadden gelaten. Of komen dingen op hun pad tegen die vragen anders tegen zaken aan te kijken, anders dan ze tot dusver gedaan hadden. Immers, hoe hoger je energie en bewustzijn wordt (hoe lichter je dus wordt), des te meer de delen in je zichtbaar worden die nog niet met deze hoge energieën resoneren. Dit alles heeft als doel de energie die hoort bij het Aquariustijdperk, bestaande uit liefde, éénheid, vrijheid, vergeving en harmonie, eerst in jezelf en daarna in de wereld te ervaren. Hierbij is het van belang dat oude pijnstukken gezien en geheeld worden.

Door de nieuwe energieën en verhoogde trilling van de aarde, verhoogt ons bewustzijn. Dit zal niet van de één op andere dag bij iedereen in dezelfde mate plaatsvinden; het heeft tijd nodig om te integreren. Bij ieder mens zal dit proces op een eigen wijze en in een eigen tempo verlopen. Zelf kun je hier veel invloed op uitoefenen; hoe bewuster je met dit proces omgaat, des te soepeler het zal verlopen.

Met het groeien van je bewustzijn groeit het besef dat niemand anders dan jijzelf verantwoordelijk is voor jouw leven en dat je alles waar je naar verlangt al in je hebt. Ook kun je erachter komen dat je altijd een keus hebt. De keus hoe je met situaties, jezelf en anderen omgaat. En keuzes hebben, betekent vrijheid! We zijn met z’n allen hard op weg om van de derde, naar de vierde, naar de vijfde dimensie (en nog verder) te groeien. Naar een hoger bewustzijn dus. Deze website en mijn begeleiding is bedoeld om jou in dit veranderingsproces te ondersteunen. In een kosteloos kennismakingsgesprek zal ik je laten weten wat ik voor je kan betekenen.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek

Van denken naar voelen

Er is een beweging gaande die van het denken naar het voelen gaat. Eeuwenlang stond het denken centraal en zijn we bezig geweest alles te analyseren en verstandelijk te bekijken. Maar het denken beperkt en begrenst. Zolang je blijft denken, kun je vast blijven lopen in bepaalde patronen en gewoontes. Als je echter bewust gaat leven vanuit je hart en contact maakt met wie je werkelijk bent, wordt het steeds makkelijker om vanuit je intuïtie, je innerlijke kracht en vanuit jouw licht te gaan leven. En dat is precies de bedoeling van deze tijd. In plaats van het geluk en de bevestiging buiten ons te blijven zoeken, zullen we steeds weer uitgedaagd worden juist met onze aandacht naar binnen te keren.

Hierdoor neemt spiritualiteit een steeds grotere plaats in. Het beoefenen van mindfulness en meditatie wordt steeds belangrijker. Veel mensen komen erachter dat het leven niet bedoeld is om alleen maar hard te werken en een mooie auto te hebben. De tijd lijkt steeds sneller te gaan en we gaan verlangen naar de eenvoud en rust van de natuur. Diep van binnen willen we de stilte steeds vaker in onszelf vinden. We willen eenheid ervaren en ons verbinden en komen erachter dat de enige manier om eenheid te ervaren, de weg te bewandelen is die naar ons eigen binnenste leidt.

Steeds meer mensen voelen dat we veel meer zijn dan alleen een fysiek lichaam. Ze voelen de aanwezigheid van engelen of andere energieën of komen delen in zichzelf tegen waarvan ze voelen dat de oorsprong in een vorig leven ligt. Door de verhoging van onze trillingsfrequentie, worden de sluiers tussen ons en de energieën uit hogere dimensies steeds dunner, wat zich onder meer laat zien in prachtige orbs die tijdens het fotograferen zichtbaar worden. Deze energieën zijn er om ons te helpen in ons bewustwordingsproces.

orb, spiritualiteit, energie, trilling aarde, lichtwezens
Een prachtige grote orb in het bos

Veranderingen in onze chakra’s

Door de hogere energie van de aarde verandert ons energetische lichaam, waardoor er allerlei veranderingen plaatsvinden in onze chakra’s. Chakra’s zijn energiecentra die in ons aura zitten en ons van energie voorzien. Ze vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid en bevatten verschillende niveaus van bewustzijn, activiteit en energetische lading. Voorheen hadden we zeven hoofdchakra’s, maar er vinden momenteel diverse veranderingen hier in plaats. We hebben deze veranderingen in de chakra’s nodig om ons te kunnen verbinden met de kwaliteiten van het Aquariustijdperk en door te groeien naar een hoger bewustzijn. Dit gaat niet van de één op andere dag, maar is een geleidelijk proces.

De veranderingen in de chakra’s zorgen ervoor dat we de nieuwe hoge energieën die ons op aarde bereiken, kunnen integreren. Dit veranderingsproces kan bij veel mensen voor allerlei klachten zorgen.

Wil jij ondersteuning bij jouw veranderingsproces? En wil je weten hoe ik je daarbij kan helpen? Meld je dan aan voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Boek hier jouw gratis oriënterend gesprek

Nieuwetijdskinderen en -volwassenen

Er worden in deze Nieuwe Tijd steeds meer nieuwetijdskinderen geboren. Het is niet nieuw dat deze kinderen geboren worden. Het kan dus zijn dat jij een nieuwetijdsvolwassene bent. Waarschijnlijk voel je dat je een taak hier op aarde hebt en wil je mensen helpen, zodat de aarde mooier wordt. Nieuwetijdsmensen helpen de wereld meer vanuit een hartbewustzijn te gaan leven. Dit is geen makkelijke taak. Nieuwetijdsmensen kunnen op veel weerstand en verzet rekenen, want de maatschappij is nog niet ingericht om volledig vanuit het hart te leven. Maar als jij leert om te gaan met je gevoeligheid en gaven en jezelf leert begrijpen, zul je steeds meer gaan voelen wat je hier op aarde komt doen. En wanneer je je missie gaat leven, zul je juist de mooie kanten van je gevoeligheid en het leven ervaren.

Ik bied nieuwetijdskinderen, ouders, hooggevoelige  en- nieuwetijdsvolwassenen ondersteuning en begeleiding in hun bewustwording van en omgang met hun gevoeligheid en gaven. Meer informatie hierover vind je hier: Nieuwetijdskinderen/volwassenen.

Wil je weten hoe ik jou in deze Nieuwe Tijd inzicht en ondersteuning kan bieden? Lees dan hier verder: Nieuwe Tijd bij Zuiver Licht.