Gronden,  Hooggevoeligheid

Waarom gronden/aarden voor veel mensen lastig is- maar juist heel belangrijk!

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om goed gegrond te zijn. Gronden/aarden betekent dat je verbinding maakt met de kern van de aarde. Wij mensen leven op de aarde. De aarde is onze basis. Als je niet goed in verbinding staat met deze basis, kun je je voorstellen dat je gaat zweven. Je bent niet goed in je lichaam aanwezig. Hierdoor ga je overmatig veel in je hoofd zitten, kunt je last krijgen van angsten, vermoeidheid en een gevoel van onveiligheid. Neem als voorbeeld een boom die haar wortels niet in de aarde heeft zitten; die valt meteen om.

Veel mensen vinden het lastig om te gronden. Ze vinden het over het algemeen fijner om ‘hoog’ in hun energie te zitten. Gronden betekent namelijk automatisch dat je meer gaat voelen, ook de minder fijne gevoelens..

Het kan een gewoonte zijn geworden alleen vanuit je bovenste chakra’s te leven. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door dingen die je hebt meegemaakt, waardoor een energetische blokkade kan zijn ontstaan of omdat je je plekje op aarde nog niet helemaal gevonden hebt. Door dagelijks te gronden, liefst twee keer per dag, zul je beter in je lichaam en energie komen (en blijven).

Grondingsoefening

Ga met een rechte rug op een stoel zitten, met beide voeten op de grond. Adem een paar keer rustig diep in en uit en laat alle spanning bij een uitademing los. Stel je dan voor dat vanuit je stuit een rood koord naar het midden van de aarde zakt. Als het koord daar is aangekomen, maak je het in gedachten vast. Nu ben je verbonden met het centrum van de aarde.

Vervolgens laat je vanuit het midden van je voeten ook twee rode koorden naar het centrum van de aarde zakken. Die twee koorden maak je daar ook vast. Waarschijnlijk ga je zuchten, misschien gapen of boeren. Als er niks gebeurt, is dat ook OK. Het gaat om de intentie. Nu ben je gegrond.

Het kan zijn dat deze manier van gronden niet bij je past en dat je liever op een andere manier wilt gronden. In dat geval kun je visualiseren dat je vanuit de kern van de aarde zuivere aarde-energie door een buis via je voeten en stuitje je lichaam in laat stromen. Dit werkt even goed als de andere grondingsmethode. Het is per persoon verschillend welke manier het beste bij je past.

Nu je gegrond bent, ben je veel beter beschermd tegen energieën van andere mensen. Het mediteren zal makkelijker gaan en je zit beter in je lichaam. Het is raadzaam je aandacht meerdere keren per dag naar je voeten te brengen. Wanneer je bewust je voeten op de grond zet, zul je beter in verbinding blijven met jezelf en de aarde. Ook kun je af en toe met je aandacht naar de koorden gaan die verbonden zijn met het centrum van de aarde, zodat je in verbinding blijft met je basis. Op blote voeten in de natuur lopen, is ook een hele goede manier om in contact te blijven met de aarde en beter in je lichaam aanwezig te blijven.

Edelstenen helpen te gronden

Edelstenen kunnen goed helpen bij het aarden; hematiet, zwarte toermalijn, rookkwarts, rode jaspis en zwarte onyx kunnen hier allemaal bij helpen. Het is heel persoonlijk welke edelsteen het beste bij je past, dus voel zelf altijd goed tot welke steen je je aangetrokken voelt. In tegenstelling tot wat je op internet leest, zijn er geen algemene adviezen te geven over edelstenen. Als je op jouw energie afgestemd edelsteen-advies wil krijgen, dan kan ik de edelsteenkaarten voor je raadplegen. Dan weet je zeker dat je de juiste steen gebruikt en op de juiste manier wordt ondersteund.

Als je last hebt van een druk hoofd, slecht slaapt, snel gestresst of angstig bent, of als je je onzeker voelt, dan is de kans groot dat je niet goed gegrond bent. Mijn advies is om met bovenstaande oefening aan de slag te gaan en als je merkt dat je dit lastig vindt, dan kan ik tijdens een consult achterhalen wat de oorzaak hiervan is en hier coaching/healing op geven, zodat deze blokkade opgeheven kan worden.

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, blogs en tips over alles wat met bewustwording en de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier gratis aan voor mijn Lichtmail.

Liefs, Barbara
www.zuiver-licht.nl

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.