gronden
Aarden,  Emoties,  Gronden,  Holistisch Coaching,  Hooggevoeligheid,  Meditatie,  Spirituele Coaching

Waarom gronden en aarden voor veel mensen lastig is- maar juist heel belangrijk!

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om goed gegrond te zijn. Gronden/aarden betekent dat je verbinding maakt met de kern van de aarde en dat je aanwezig bent in je lichaam. Wij mensen leven op de aarde. De aarde is onze basis. Als je niet verbonden bent met deze basis, ga je zweven. Je bent niet goed in je lichaam aanwezig. Hierdoor ga je overmatig veel in je hoofd zitten, kun je last krijgen van angsten, vermoeidheid en een gevoel van onveiligheid. Neem als voorbeeld een boom die haar wortels niet in de aarde heeft zitten; die valt meteen om. Wij mensen vallen misschien niet meteen om, maar raken wel uit balans als we niet goed gegrond zijn.

Veel mensen vinden het lastig om te gronden. Ze vinden het over het algemeen fijner om ‘hoog’ in hun energie te zitten. Gronden betekent namelijk automatisch dat je meer gaat voelen, ook de minder fijne gevoelens…


Het kan een gewoonte zijn geworden alleen vanuit je bovenste chakra’s te leven. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door dingen die je hebt meegemaakt, waardoor er in je lichaam een energetische blokkade is ontstaan of omdat je je plekje op aarde nog niet helemaal gevonden hebt en je dus niet veilig voelt hier. Door het opruimen van emotionele, energetische en lichamelijke blokkades en pijnstukken en regelmatig grondingsoefeningen te doen, zul je beter in je lichaam en eigen energie komen (en blijven).

Oefening om te gronden

Ga met een rechte rug op een stoel zitten, met beide voeten op de grond. Adem een paar keer rustig diep in en uit en laat alle spanning bij een uitademing los. Stel je dan voor dat vanuit je stuit een rood koord naar het midden van de aarde zakt. Als het koord daar is aangekomen, maak je het in gedachten vast. Nu ben je verbonden met het centrum van de aarde.

Vervolgens laat je vanuit het midden van je voeten ook twee rode koorden naar het centrum van de aarde zakken. Die twee koorden maak je daar ook vast. Waarschijnlijk ga je zuchten, misschien gapen of boeren. Als er niks gebeurt, is dat ook OK. Het gaat om de intentie. Nu ben je gegrond.

Het kan zijn dat deze manier van gronden niet bij je past en dat je liever op een andere manier wilt gronden. In dat geval kun je visualiseren dat je vanuit de kern van de aarde zuivere aarde-energie door een buis of koord via je voeten en stuitje je lichaam in laat stromen. Dit werkt even goed als de andere grondingsmethode. Het is per persoon verschillend welke manier het beste bij je past.

gronden


In mijn meditatie ‘Reinig je energie en versterk je lichtkracht’ help ik je om jezelf energetisch te reinigen en in contact te komen met het licht van de aarde, de kosmos en met het licht dat jij in je draagt. Hierdoor zul je beter gronden en in contact met je lichaam komen. Ga lekker liggen of zitten en kom even helemaal tot rust, geniet ervan!

Nu je gegrond bent, ben je veel beter beschermd tegen energieën van andere mensen. Het mediteren zal makkelijker gaan en je zit beter in je lichaam. Het is raadzaam je aandacht meerdere keren per dag naar je voeten te brengen. Wanneer je bewust je voeten op de grond zet, zul je beter in verbinding blijven met jezelf en de aarde. Ook kun je af en toe met je aandacht naar de koorden gaan die verbonden zijn met het centrum van de aarde, zodat je in verbinding blijft met je basis. Op blote voeten lopen in de natuur, is ook een hele goede manier om in contact te blijven met de aarde en je lichaam.

Edelstenen kunnen helpen om te gronden

Edelstenen kunnen goed helpen bij het gronden; hematiet, zwarte toermalijn, rookkwarts, rode jaspis en zwarte onyx kunnen hier allemaal bij helpen. Het is heel persoonlijk welke edelsteen het beste bij je past, dus voel zelf altijd goed tot welke steen je je aangetrokken voelt. In tegenstelling tot wat je op internet leest, zijn er geen algemene adviezen te geven over edelstenen. Als je op jouw energie afgestemd edelsteen-advies wil krijgen, dan kan ik tijdens een Soul-Reading de edelsteenkaarten voor je raadplegen. Dan weet je zeker dat je de juiste steen gebruikt en op de juiste manier wordt ondersteund.

Emotionele heling

Als je last hebt van een druk hoofd, slecht slaapt, snel gestrest of angstig bent, of als je je onzeker voelt, dan is de kans groot dat je niet goed gegrond bent. Mijn advies is om met bovenstaande oefeningen aan de slag te gaan en als je merkt dat dit onvoldoende helpt, dan kan ik tijdens een consult achterhalen wat de oorzaak hiervan is en hier coaching en healing op geven, zodat deze blokkade opgeheven kan worden. Vaak zitten er onverwerkte emoties vast in het lichaam die ervoor zorgen dat de energie in je lichaam niet goed kan stromen. Emotionele heling is dan belangrijk en zal zeker helpen om beter te kunnen gronden.

In mijn blog ‘Innerlijk Kind’ lees je waarom het belangrijk is om ervaringen uit je jeugd te helen en transformeren.

Bekijk mijn aanbod

Liefs, Barbara
www.zuiver-licht.nl

gronden

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, blogs en tips over alles wat met bewustwording en de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier aan voor mijn Lichtmail.

Delen met je netwerk?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *