Tips/adviezen

  • Natuur

Het opzoeken van de natuur is voor nieuwetijdskinderen/volwassenen dé manier om te ontladen en weer op te laden. Ze hebben hier erg veel behoefte aan. Mijn advies is dan ook om dit zoveel mogelijk te doen.

  • Voeding

Veel nieuwetijdsmensen hebben last van voedselintoleranties of allergieën en zijn het meest gebaat bij biologisch, natuurlijk geteeld voedsel. Het kan goed zijn om te kijken naar het voedingspatroon en suiker, E-nummers en kunstmatige voedingsstoffen zoveel mogelijk te vermijden. Sommige kinderen hebben, soms zonder dat zij of hun ouders dat weten, klachten die veroorzaakt worden door een intolerantie of allergie voor gluten. Via de reguliere weg kom je daar niet altijd achter. Mijn advies is om hiervoor naar een natuurgeneeskundige praktijk te gaan en dit middels een bioresonantie-test uit te laten testen. Zo’n test kan, naast een glutenintolerantie of allergie, nog veel meer inzicht geven in eventuele tekorten of intoleranties die het kind heeft.

  • Alternatieve behandelmethodes

Nieuwetijdskinderen en -volwassenen reageren meestal beter op alternatieve geneeswijzen (zoals homeopathie, Bach-remedies en Reiki) dan op reguliere medische behandelwijzen. Dit komt omdat in de alternatieve geneeswijzen wordt afgestemd op de energie van een persoon. Door hun gevoeligheid hebben deze kinderen het meeste baat bij energetische methoden en middelen.

  • Gelijkwaardigheid en respect

Behandel nieuwetijdskinderen als een gelijkwaardige en met respect. Het kan lastig zijn voor ouders om te merken dat hun kind al zo jong zo wijs is, maar het is belangrijk ze niet als mindere te zien, maar juist als gelijke en ze te betrekken bij hun eigen opvoeding.

  • Keuze

Geef nieuwetijdskinderen zo veel mogelijk een keuze in wat ze moeten doen.

  • Uitleg geven

Leg altijd uit waarom ze dingen moeten doen. Als je er als ouder zelf niet helemaal achter staat, is het beter om het niet te vragen of om het te veranderen. Ze zullen dit respecteren. Nieuwetijdskinderen/volwassenen weten direct wanneer je niet eerlijk bent, dus probeer geen dingen te verzinnen, maar zeg gewoon dat je er vandaag geen zin in hebt omdat je moe bent.

  • Geen straf maar praten

Het werkt niet om een nieuwetijdskind straf te geven. Het kind is hier ongevoelig voor. Straffen is juist iets dat behoort tot de verdwijnende tijd; de tijd waaraan nieuwetijdskinderen een einde komen maken. Wat wel goed werkt, is praten. Praten met het kind als een gelijkwaardige, een gesprek dus met respect, vanuit een open houding en met begrip. Zelfs als het kind nog heel klein is en nog niet kan praten, werkt dit het beste. Het kind zal door de intonatie en de energie die wordt overgebracht heel goed aanvoelen wat er gezegd en bedoeld wordt.

  • Kristal/edelstenen therapie en engelentherapie

Het gebruik van kristal (edelstenen)-therapie en het toepassen van engelentherapie geeft prachtige resultaten bij nieuwetijdskinderen en -volwassenen. De combinatie van edelstenen en engelen helpt deze kinderen en volwassenen bij zichzelf te blijven, hun zelfvertrouwen te vergoten en zichzelf te leren waarderen. Het kan goed zijn als ouders ook kennis hebben over edelstenen en engelen. Als je weet welke aartsengel je op welk gebied kunt aanroepen en de daarbij passende edelsteen gebruikt, is de kans groot dat een nieuwetijdskind deze zuivere energie voelt en er baat bij heeft. Ik kan hierbij helpen. Speciaal voor nieuwetijdsmensen is een orakel/inzichtkaartendeck ontworpen dat ik kan gebruiken bij de adviezen die ik geef. Ook gebruik ik edelsteenkaarten, zodat de juiste edelsteen gebruikt wordt om het kind (en volwassene) verder te ondersteunen.

  • Oefeningen

Grondings-, beschermings,- en licht-oefeningen zijn heel belangrijk om deze gevoelige kinderen aan te reiken. Deze oefeningen kunnen ook goed werken voor ouders. Meditatie is ook een heel goede manier om weer in contact te komen met hun eigen kern. Ook hierin bied ik begeleiding.

Zuiver Licht: advies op maat

Alle genoemde adviezen kunnen voor ieder nieuwetijdskind/volwassene goed werken. Het zijn echter algemene adviezen en omdat ieder mens uniek is, evenals zijn/haar ouders, bied ik in mijn praktijk advies op maat. Ik richt me specifiek op jou (en indien van toepassing op jou als ouder) en zal daar mijn begeleiding en adviezen op afstemmen. Als het wenselijk is, bied ik de mogelijkheid om bij jullie thuis te komen. Meer informatie over het aanbod voor nieuwetijdskinderen vind je hier: Aanbod bij Zuiver Licht.

Volwassen nieuwetijdskinderen begeleid ik eveneens in het omgaan met hun gevoeligheid en coach ik bij alles wat ze op hun pad van bewustwording tegenkomen.

Meer informatie over mijn werkwijze vind je hier: Werkwijze.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken, klik dan hier.

Delen met je netwerk?