Thuiskomen in jezelf

Het heeft lang geduurd. Voordat ik bij mezelf naar binnen durfde te keren. Ik was als de dood wat ik tegen zou komen. Ik vluchtte liever in de buitenwereld. In de hoop dat het voorbij zou gaan. Het knagende gevoel. De knagende eenzaamheid, de pijn, het verdriet. Ik dacht dat ik het niet aan zou kunnen. Om te voelen. Het is ook hoe ik ben groot gebracht: huilen mocht niet. Je moest vooral ‘sterk’ zijn.

Ik vluchtte liever in relaties, genotsmiddelen, banen, reizen.. Deze foto is in Australië gemaakt, alweer 7 jaar geleden. Ook dat was een vlucht. Maar het was nodig. Ik kon niet meer in Nederland blijven. Moest afstand nemen van mensen, situaties en mezelf. Ik besloot naar Nieuw-Zeeland te gaan en kwam van daaruit in Australië terecht. Ik had de reis nauwelijks voorbereid en zat midden in een pittige burnout. Toch boekte in mijn ticket. Voor onbepaalde tijd. Ik wilde daar blijven. Terwijl ik een relatie had. Terwijl ik een koop-appartement in Amsterdam had. Terwijl ik eigenlijk niet genoeg geld had om weg te gaan. Maar het moest. Ik had het gevoel dat ik anders zou stikken.


Eenmaal daar kwam ik mezelf natuurlijk tegen. En de jaren daarna nog veel meer. Mijn jeugd en alles wat ik nooit de ruimte had gegeven om te helen, kwam naar boven. Heftig. Het was een lange reis.

Maar nu. Nu begrijp ik het. Nu begrijp ik waarom ik zo diep ben gegaan. Omdat ik het zo ontzettend lang heb weggedrukt. Mijn drang om te vluchten ging verder dan dit leven alleen. Het was een diepgeworteld patroon wat ik al levenslang met me meedroeg. Ik ging liever mijn grenzen over, dan dat ik mijn gevoelens toeliet. Ik pleasde liever mijn omgeving, dan dat ik voor mezelf koos. Er zat een diepe, diepe angst in me om alleen achter te blijven. En om te voelen.
Maar ik heb het eindelijk durven te doorbreken. Eindelijk durfde ik het aan te gaan. Het was tijd. Tijd om afstand te nemen van mensen. Tijd om mezelf op de eerste plaats te zetten. Tijd om te verwerken. Tijd om mezelf lief te hebben.

Dit zorgt ervoor dat ik in mijn werk altijd een laagje dieper ga. Ik wil mensen uitnodigen hun beschermingslagen af te pellen. En te leren voelen. Want dat is zó bevrijdend. En noodzakelijk als je vanuit je Zielsmissie wilt leven. Daarom heet mijn E-book ‘De innerlijke weg naar je Zelf’. Bij het uitdragen van je missie komt zoveel meer kijken dan je missie alleen.

De wereld heeft authentieke vrouwelijke leiders nodig. Maar niet op de oude manier. De manier waarop ik het zelf zo lang heb gedaan; doorduwen en op de automatische piloot. Het mag nu vanuit rust, vertrouwen, vrijheid, gevoel en heel veel eigenliefde.

Binnenkort kom ik met een mooie Challenge. En met nog heel veel meer. Het is tijd om de lessen die ik tijdens mijn innerlijke reis heb geleerd nog meer te delen. Ik hou je op de hoogte.

Liefs Barbara
Heb je mijn Ebook nog niet gedownload? Klik dan hier.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang mijn nieuwe E-book 'De innerlijke weg naar je Zelf' cadeau!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Volg en Like ons:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.