Reinigen en opladen van edelstenen

Omdat edelstenen energie opnemen, opslaan en uitzenden moet je ze regelmatig reinigen en opladen. De meeste stenen kunnen onder stromend water schoongespoeld worden, maar er zijn ook andere manieren om ze te ontladen. Bijvoorbeeld door ze een tijdje in de aarde stoppen of in een bakje met hematietsteentjes of in de rook van wierook te houden. Het belangrijkste is dat je hierin je eigen gevoel volgt en met jouw intenties de steen reinigt. Elke edelsteen is anders en kan op een andere manier gereinigd willen worden. Ook het toepassen van Reiki of ander energiewerk is een manier om stenen te reinigen en op te laden.

edelstenen opladen

Nadat je ze hebt schoongemaakt, kun je edelstenen opladen door ze in het zon- of maanlicht te leggen of in een bakje met bergkristal steentjes. Sommige stenen kunnen verkleuren wanneer je ze in de zon legt, dus het is aan te raden eerst uit te zoeken welke methode geschikt is voor elke steen.

Hoe vaak edelstenen opladen en reinigen?

Je kunt merken als een steen ‘vol’ is; dan wordt hij dof of verschijnen er barstjes in. Zorg ervoor dat je niet te lang wacht met het reinigen, want edelstenen kunnen dan stuk gaan. Hoe vaak je edelstenen moet reinigen, is afhankelijk van hoe intensief je een steen gebruikt en wat voor soort steen het is. Zwarte toermalijn en fluoriet moeten bijvoorbeeld vaker gereinigd worden dan andere stenen, want dit zijn stenen die veel negatieve energie uit hun omgeving opnemen. Van citrien wordt gezegd dat deze in principe niet gereinigd hoeft te worden, want dat doet de steen zelf. Volg je eigen gevoel hierin en zoek eerst uit wat de meest geschikte manier is om de stenen die je hebt te reinigen.

In mijn artikel ‘Hoe werken edelstenen?’ lees je hoe edelstenen precies werken en wat ze voor jouw bewustzijnsgroei kunnen betekenen.

Liefs Barbara
www.zuiver-licht.nl

edelstenen opladen

Delen met je netwerk?