Privacyverklaring en cookieverklaring Zuiver Licht

Deze privacyverklaring heb ik met zorg opgesteld, omdat ik het belangrijk vind dat je weet wat er met je gegevens gebeurt.

Bezoek je mijn website, meld je je aan voor één van mijn webinars, schrijf je je in voor mijn  nieuwsbrief, mail je mij of neem je op een andere manier contact met me op, dan ontvang ik persoonsgegevens van je. In deze privacyverklaring lees je wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

 

Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Zuiver Licht verwerkt persoonsgegevens zodra je contact met mij opneemt. Dat kan zijn doordat je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, het contactformulier invult, mij belt of mailt, als je bij mij een consult aanvraagt, in behandeling bent of je aanmeldt voor een webinar. Dit betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk:

– Voor- en achternaam

– Telefoonnummer

– E-mailadres

– Uw IP-adres

– Overige persoonsgegevens die je mij geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch

– Hulpvraag en behandeldoelen

– Gespreksaantekeningen en voortgang begeleiding

Als je mijn website bezoekt, wordt er ook informatie van je verzameld die niet persoonlijk is, zoals de naam van de browser en het besturingssysteem die je gebruikt en de serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt.

 

Waarom verwerk ik persoonsgegevens?

Ik verwerk je persoonsgegevens om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen of mailen. Ik gebruik ze in het kader van je hulpvraag, de behandeling en dienstverlening, administratieve handelingen, beheer van cliëntenbestand en facturering. Verder gebruik ik ze om bezoekersgedrag te analyseren om mijn website te verbeteren.

 

Wat doe ik niet met je gegevens?

Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ik vraag expliciet toestemming van je als ik je doorverwijs of overleg met een andere zorgverlener en ik laat je vooraf weten welke informatie ik doorgeef.

 

Met welke derde partijen deel ik je gegevens?

Normaliter ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot een deel van je gegevens. Dat is alleen als de wet daartoe verplicht of als dat voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen runnen. Denk hierbij aan mijn websitehoster, de webinar-hoster en de nieuwsbrief-hoster. Met alle partijen heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten, waarin alle afspraken beschreven staan.

 

Wat doe ik met mijn nieuwsbrief en webinar-inschrijvingen?

Via mijn website kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief, blog-artikelen en andere tips. Om zeker te zijn van jouw toestemming gebruik ik daarvoor het dubbele opt-in systeem. Dit betekent dat je na je aanmelding een extra e-mail krijgt op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In deze mail vraag ik je om je toestemming te bevestigen. Bij elke mail of nieuwsbrief die ik verstuur heb je de mogelijkheid je weer af te melden.

Als je je hebt ingeschreven voor een webinar wordt je e-mailadres toegevoegd aan een commerciële mailinglijst en ga je ermee akkoord dat ik je, na het webinar waarvoor je je hebt ingeschreven, mails blijf sturen. Dit kunnen nieuwsbrieven zijn, aankondigingen voor nieuwe webinars en/of mijn blog-artikelen. In elke mail die je van mij ontvangt, staat altijd de mogelijkheid om je weer uit te schrijven.

 

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens?

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel.
Oftewel:
Heb je je ingeschreven voor mijn nieuwsbrief en/of webinars? Dan bewaar ik je persoonsgegevens zolang je je niet uitschrijft.
Ben je cliënt of ben je cliënt geweest? Dan bewaar ik je persoonsgegevens tot vijf jaar na het laatste contact, voor het geval je opnieuw begeleiding aanvraagt.
Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan verwijder ik je persoonsgegevens uiterlijk twee jaar na het laatste contact.
De door mij geïnstalleerde Facebook-pixel bewaart je gegevens maximaal 12 maanden.

 

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Zuiver Licht neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat je persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en https://

Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie wenst over de beveiliging van door Zuiver Licht verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met Zuiver Licht op via info@zuiver-licht.nl.

 

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.
De gegevens waarmee je staat ingeschreven in de nieuwsbrief kun je zelf inzien, aanpassen of verwijderen via de link onderaan die nieuwsbrief. In elke mail die je ontvangt over een webinar staat ook de mogelijkheid om je uit te schrijven. Neem contact met me op als je andere gegevens wilt aanpassen op info@zuiver-licht.nl. Zuiver Licht zal zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

 

Cookie of vergelijkbare technieken die ik gebruik

Zuiver Licht gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Zuiver Licht gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaats ik cookies en heb ik de Facebook-pixel geïnstalleerd die jouw surfgedrag bijhouden, zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Facebook bewaart je gegevens maximaal 12 maanden. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee

 

Google Analytics

Zuiver Licht maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van je computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Je treft ook het privacybeleid van Google Analytics hier aan.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe mijn website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan Zuiver Licht te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van mijn campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Zuiver Licht heeft hier geen invloed op. Zuiver Licht heeft Google geen toestemming gegeven om via Zuiver Licht verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

 

Facebook, Instagram en Google Plus

Op mijn website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (‘liken’) of delen (‘sharing’) op sociale netwerken als Facebook, Instagram en Google Plus. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, respectievelijk Instagram en Google Plus zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Ik heb daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook, Instagram respectievelijk van Google Plus  (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook, Instagram en Google Plus opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook, Instagram en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

Heb je vragen over de verwerking van je gegevens?

Neem contact met me op:

Barbara Enkelaar, Zuiver Licht www.zuiver-licht.nl

Ik ben als volgt te bereiken:

Telefoon: 06-44684805

E-mailadres: info@zuiver-licht.nl

Als je een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens, laat het me dan weten, dan komen we er vast samen uit. En anders kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wijzigingen Privacyverklaring

Deze privacyverklaring kan door mij worden aangepast. Nieuwe versies worden altijd op de website geplaatst. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 29 mei 2018.

© Zuiver Licht 2018