spiritueel coach

Over mij

‘I am here to serve humanity and Earth to shift to a higher consciousness’


Hallo mooie ziel, mijn naam is Barbara Enkelaar, spiritueel coach, multidimensionaal healer, Divine channel en Light-activator.


Mijn ontwakingsproces als spiritueel coach

De laatste jaren is mijn proces van spiritueel ontwaken in een stroomversnelling gekomen. Als ik terugkijk op mijn leven van tien jaar geleden, is het bijna niet voor te stellen wat er allemaal veranderd is. Ik ben een ander mens en ben vooral veel meer mezelf geworden. Dit is zeker geen makkelijke weg geweest, maar ik begrijp nu waar het voor diende en het heeft me veel gebracht.

De eerste jaren van mijn bewustwording stonden vooral in het teken van mezelf leren kennen, het loslaten van oude stukken en veel in stilte zijn. Ik heb me een tijd aangepast aan de maatschappij, aan vrienden, aan werk en nog veel meer, maar kwam er met vallen en opstaan achter dat ik daar niet gelukkig van werd. Ik had geen idee wat ik hier kwam doen, wat zorgde voor onrust en veel zoeken naar iets buiten me.

Toen ik een burnout kreeg heb ik noodgedwongen andere keuzes gemaakt. Ik heb afscheid genomen van relaties en ben mijn leven heel anders gaan inrichten. Steeds weer kwam ik erachter hoe belangrijk het is mezelf op de eerste plaats te zetten, iets wat voor iemand die zo hooggevoelig is als ik, zeker niet makkelijk is. Maar juist hierdoor ben ik steeds meer in verbinding met mezelf gekomen.

Mijn interesses en bewustwordingsproces

Na het afronden van mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (2000) ben ik verschillende keren naar het buitenland gegaan. Ik ben iemand die houdt van reizen, onderweg zijn, afwisseling en avontuur. Maar ook van stilte, rust, de natuur, mediteren, yoga en alleen zijn. 

Ik hou me graag bezig met zelf-ontwikkeling en bewustzijnswerk en ik heb dan ook verschillende trainingen en cursussen op dat gebied gevolgd. In 2020 heb ik mij laten inwijden in de Shamballah Multidimensional Healing. Alles wat ik op dit gebied gedaan heb, heeft me verder gebracht op mijn pad, waarbij het Leven zelf de grootste leerschool was. Het helen van oude pijnstukken, van innerlijk kind-delen en vorige levens, het loslaten van familiepatronen en overtuigingen die niet meer dienden; het zijn allemaal thema’s die tijd en aandacht vroegen en die heb ik het gegeven.

Elke dag ben ik op de hei of in het bos te vinden. Ik heb het echt nodig om de aarde onder mijn voeten te voelen, de bomen aan te raken, het mos en het gras te ruiken en de wind door mijn haar te voelen waaien. Mijn andere grote liefde zijn edelstenen en kristallen. Een paar jaar geleden zijn ook kristallen schedels (weer) op mijn pad gekomen; prachtige en krachtige helpers die mijn hart verder hebben geopend en mij bijstaan in mijn missie hier op aarde.

spiritueel coach


Mijn zielsmissie als spiritueel coach

Al lange tijd voel ik de verbinding met de spirituele wereld en de laatste jaren is dit contact alleen maar sterker geworden. Mijn lijntje met mijn galactische Thuis is sterk en ik voel me meer een kosmisch wezen dan een mens. Ik begrijp nu ook waarom ik me lange tijd zo anders heb gevoeld en waarom ik niet mee kon komen in de maatschappij. Ik ben in dit leven als Barbara geïncarneerd om het nieuwe bewustzijn en het Licht op aarde te verspreiden en activeren, met alle kennis die ik vanuit mijn vorige en -parallelle levens en vanuit mijn kosmische oorsprong in me draag. Steeds meer kom ik erachter dat alles in mij zit, dat wij mensen niets minder dan goddelijke Lichtwezens zijn, enorm krachtig en liefdevol.

Ik voel mij verbonden met het oude Egypte, Atlantis, Lemurië, de draken, natuurwezens, de (binnen)Aarde, de kosmos en nog zoveel meer.. Het is wonderlijk om te ontdekken wie en wat ik allemaal ben en wat er door mij heen mag stromen. En wat ik als spiritueel coach door mag geven aan de mensen, dieren, bomen en kinderen die op mijn pad komen.

Ook het herinneren van de taal van het Licht was onderdeel in mijn proces van ontwaken. Ik teken de codes die ik doorkrijg, spreek de taal van mijn ziel (lichttaal) en zing de tonen die ik door mag geven. Ik leef en werk vanuit mijn multidimensionale bewustzijn en werk nauw samen met mijn team van Licht.

Mijn boek

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn boek, waarin ik mijn ervaringen, kennis en teachings deel, zodat mensen het contact met hun ziel en ware Essentie gaan ervaren. Maar ook de verbinding met de aarde, de kosmos en een hoger bewustzijn gaan voelen. Dat is meteen de kern van mijn werk als spiritueel coach en van wie ik ben; diegene (of datgene) wat op mijn pad komt in contact brengen met hun ware authentieke Zelf, goddelijke Essentie en Lichtkracht, deze te activeren en alles wat hierbij nog in de weg staat helpen los te laten en transformeren. Zodat de aarde een liefdevolle helende planeet wordt, zoals het bedoeld is.

Voel je welkom

Voel je welkom om jouw pad van bewustwording, transformatie, ontwaken en herinneren samen met mij als spiritueel coach, healer en ervaringsdeskundige te belopen. Je bent niet voor niets in deze bijzondere tijd op aarde. Ik ontmoet je graag in mijn praktijk of tijdens een online meeting.

Liefs Barbara

Bekijk mijn aanbod

Walk your path of ascension with me


spiritueel coach


Boek jouw sessie met mij