Over mij

Ik ben Barbara Enkelaar. De afgelopen jaren stonden bij mij in het teken van bewustwording en transformatie. Ik ben lang zoekende geweest, op zoek naar ‘meer’, al kon ik nooit goed uitleggen wat dat ‘meer’ precies zou moeten zijn. Dit heeft ertoe geleid dat ik verschillende trainingen en cursussen heb gevolgd op het gebied van zelfontwikkeling en bewustwording.

Nadat ik in het jaar 2000 de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb afgerond, heb ik enige tijd in de jeugdhulpverlening gewerkt. Na verloop van tijd voelde ik dat ik liever met jonge kinderen in de kinderopvang wilde werken. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan. Ook heb ik bij verschillende gezinnen als au pair en oppas aan huis gewerkt. Vervolgens besloot ik een post-HBO managementopleiding  te gaan volgen en heb ik een paar jaar als leidinggevende op verschillende kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang gewerkt.

Toch bleef er steeds iets ‘wringen’, al kon ik de vinger er niet goed opleggen. In 2007 besloot ik voor onbepaalde tijd naar Zuidoost-Azië te gaan en een paar jaar later ben ik naar Nieuw- Zeeland en Australië verhuisd. De prachtige natuur, de rust en zachte energie van de mensen daar vond ik heerlijk. Maar na verloop van tijd moest ik terug naar Nederland. Waar ik me toen nog te weinig van bewust was, was in welke mate mijn (hoog)gevoeligheid van invloed was op mijn dagelijks leven. Ik vergeleek mezelf vaak met anderen, paste me aan en luisterde te weinig naar mijn intuïtie. Hierdoor heb ik een paar keer een burn-out gehad. Dit was een behoorlijk pittig proces waar ik veel van heb geleerd. En ik weet nu dat het niet voor niets is geweest. Ik weet nu hoe belangrijk het is om bij jezelf te blijven, trouw te blijven aan jezelf en je eigen gevoel te volgen, ook al snappen anderen je niet. De afgelopen jaren stonden voor mij dan ook in het teken van mezelf leren kennen. Wie ben ik eigenlijk? En wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Hoe wil ik mijn leven leiden en wat voelt goed voor mij? Ik was op zoek naar mezelf. Naar wie ik werkelijk ben. Bewustwording en transformatie dus.

Ik heb me altijd tot het spirituele aangetrokken gevoeld, al vond ik het ook soms een beetje eng. Zo ongrijpbaar. Alsof er dingen zouden kunnen gebeuren waar ik geen invloed op zou hebben. Maar aan de andere kant voelde ik ook dat er zoveel meer is dan wij kunnen zien. Zo veel meer dan wij mensen denken te weten. Door het doorlopen van mijn eigen proces en alle hulp die ik van het universum heb mogen ontvangen, voel ik nu dat het ongrijpbare juist heel tastbaar is, want het gaat uiteindelijk allemaal om energie.

Spiritualiteit betekent voor mij nu dan ook iets anders dan voorheen. Het betekent juist niet de macht of verantwoordelijkheid buiten jezelf plaatsen, maar zélf je eigen energie gebruiken om alles wat je wil te kunnen manifesteren. Voor jezelf en voor anderen. Ik hoop dat ik je kan inspireren en kan laten inzien hoe krachtig wij mensen eigenlijk zijn. Het is niet voor niets dat wij hier op deze planeet leven. We hebben een taak hier. Als je die energie gaat voelen, kan het leven misschien een heel andere betekenis voor je krijgen.

Ik vind het heel mooi dat steeds meer mensen uit hun oude vertrouwde denkpatronen stappen en meer vanuit hun gevoel gaan leven. Want dat is waar het volgens mij om gaat. Ook al kan dat heel spannend zijn, want we zijn nou eenmaal geprogrammeerd om, uit angst voor verandering, alles bij het oude te willen houden. Ik hoop vanuit mijn hart dat ik je met deze website en mijn werk kan laten voelen wie jij werkelijk bent; een prachtig, krachtig en liefdevol wezen vol mogelijkheden.

Door het doorlopen van mijn bewustwordingsproces en alles wat daarbij kwam kijken, voel ik dat het nu tijd is om mijn gevoeligheid en intuïtie te gebruiken om anderen te helpen. Ik voel steeds sterker de behoefte vanuit mijn ziel te leven en hoop anderen te inspireren dat ook te gaan doen. Mijn levenservaring, werkervaring, kennis en alle methodes, technieken en inzichten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, kan ik nu gebruiken om anderen te helpen hun eigen kracht te (er)kennen en vanuit hun licht te gaan leven. 

Mijn levensprincipes

♡ Ieder mens is uniek

♡Ieder mens heeft een uniek levensdoel dat hij in zijn leven mag verwezenlijken. Hierbij horen specifieke levenslessen die daarbij geleerd mogen worden

♡Alles bestaat uit energie en heeft een eigen trillingsfrequentie. Mensen, bomen, stenen, het universum, de kosmos, gedachten, woorden, daden.. alles heeft invloed op elkaar en is met elkaar verbonden

♡ Waar je je aandacht op richt groeit (en bloeit!)

♡ Je bent zelf de vormgever van je leven

♡ De kracht van dankbaarheid is groot

♡Bewustzijn is de sleutel tot alle innerlijke groei

♡Wat je uitstraalt, trek je aan (hoe je je van binnen voelt over jezelf, zul je weerspiegeld krijgen in de buitenwereld)

♡ Een mens is veeeel krachtiger (en prachtiger) dan hij denkt!

✨

Heb je vragen of behoefte aan een vrijblijvend telefonisch oriënterend gesprek? Maak dan een een afspraak via deze link.