Onze chakra’s veranderen

Door de verhoogde energieën op aarde veranderen in deze tijd onze chakra’s. De veranderingen in de chakra’s zorgen ervoor dat we de nieuwe energieën die ons op aarde bereiken kunnen integreren. Ik zal een aantal van deze veranderingen toelichten, met daarbij de kanttekening dat de energieveranderingen in ons lichaam nog steeds doorgaan. In hoeverre de chakra’s zijn veranderd, is bij iedereen anders. Iedereen ontwikkelt zichzelf op een eigen wijze en in een eigen tempo.

Ons kruinchakra is veel groter geworden, waardoor we beter contact kunnen krijgen met hogere dimensies en energieën. Ook is ons derde oog-chakra vergroot, wat ons een breed spiritueel blikveld geeft en waardoor we helder(der) kunnen zien. Het wordt hierdoor makkelijker onze innerlijke leiding en intuïtie te volgen. Er zijn nieuwe keelchakra’s gevormd, die ons nieuwe creatieve mogelijkheden geven om ons te kunnen uiten en meer stemmogelijkheden om op een nieuwe manier te kunnen zingen. We hebben twee nieuwe thymuschakra’s die zich tussen ons hart en keel bevinden. Deze thymuschakra’s verrijken ons emotionele leven, versterken onze herinneringen en zorgen voor een beter immuunsysteem. We hebben nieuwe chakra’s in onze knieën, bij onze enkels en onder onze voeten. Deze zorgen ervoor dat we goed gegrond kunnen blijven, terwijl we in contact staan met de hogere energieën. Ook hebben we nieuwe chakra’s in onze handen, waardoor het doorgeven van energie, zoals bij een healing, makkelijker gaat. Zoals gezegd, gaan de energieveranderingen in ons lichaam nog steeds door.

Tijdelijk uit balans

Omdat ons lichaam uit vier verschillende delen bestaat (het fysieke, mentale, energetische en emotionele lichaam), betekent dit dat als er veranderingen in één van die vier lichamen plaatsvinden, er automatisch veranderingen in de andere drie lichamen plaatsvinden. Het is dus logisch dat we door alle veranderingen in de chakra’s tijdelijk uit balans raken en dat veel mensen last hebben van allerlei vage klachten. Klachten waarop de reguliere medische wetenschap vaak geen antwoord heeft. We kunnen ons uitgeput voelen, kunnen ons niet concentreren, soms wazig zien en ons geheugen kan ons in de steek laten. Vrouwen kunnen meer last hebben van hormoonveranderingen. We kunnen ons grieperig voelen, overmatig transpireren, zere botten en gewrichten hebben, migraine of hoofdpijnen, soms duizelig worden, last hebben van hartkloppingen, spanning en stress.

Al deze symptomen proberen ons te vertellen dat er in ons lichaam veranderingen plaatsvinden. Door onszelf goed te gronden en te aarden en door de zwaardere energielagen (onder meer gevormd door vastgezette emoties en trauma’s) die we bij ons dragen los te laten, tillen we onszelf in een hogere energetische frequentie. Dit maakt dat we ons weer beter gaan voelen en de aansluiting met en de overstap naar de Nieuwe Aarde voor ons makkelijker en soepeler verloopt.

Helende energie van edelstenen

Kennis hebben over dit grote energetische groeiproces is belangrijk en kan steun geven. Het mooie van al deze veranderingen is dat we geen langdurige of zware therapieën meer nodig hebben om van ‘oud zeer’ bevrijd te kunnen worden. De focus ligt nu op onze eigen innerlijke kracht en op ons bewustzijn waar we ons mee kunnen verbinden. Het werkt heel goed om gebruik te maken van de helende energieën van edelstenen en kristallen. Dit zorgt ervoor dat we ons beter voelen en daarmee gaan we makkelijker door het proces heen.

Als je meer informatie wil over het gebruik van edelstenen, kun je hier klikken of met mij contact opnemen.

Behalve het gebruik van edelstenen zijn er nog veel meer manieren om je chakra’s in balans te brengen en te houden. Als je daar meer over wil weten of begeleiding bij wil, dan help ik je daar graag bij.

Liefs Barbara

Op de hoogte blijven van mijn Blogs, Podcasts en Video’s? Meld je aan voor mijn Inspiratiemail.