energetisch lichaam

Onze chakra’s veranderen- welke gevolgen heeft dat voor ons?

Door de verhoogde energieën op aarde veranderen in deze tijd onze chakra’s. Chakra’s zijn energiecentra die in ons energetische lichaam (ons aura) zitten waardoor de levenskracht stroomt, die we iedere dag vanuit de aarde en het universum ontvangen. Het is de taak van de chakra’s om levensenergie op te nemen, om te zetten en aan ons ter beschikking te stellen. Onze chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid. Ieder geestelijk of fysiek probleem heeft zijn oorsprong in een bepaald deel van ons bewustzijn en is daardoor verbonden met een bepaald chakra. 

De veranderingen in de chakra’s zorgen ervoor dat we de nieuwe energieën die ons op aarde bereiken, kunnen integreren. Voorheen hadden we zeven hoofdchakra’s, maar er vinden momenteel grote veranderingen in onze chakra’s plaats. Sommige chakra’s worden groter, andere verplaatsen zich en er worden geheel nieuwe gevormd. Dit vindt niet van de één op andere dag plaats, maar neemt tijd in beslag. Ik zal een aantal van deze veranderingen toelichten, met daarbij de kanttekening dat de energieveranderingen in ons lichaam nog steeds doorgaan. In hoeverre deze veranderingen tot dusver hebben plaatsgevonden, is bij ieder mens verschillend. Iedereen ontwikkelt zichzelf op een eigen manier en in een eigen tempo. Wat wel voor iedereen geldt, is dat we allemaal uiteindelijk zullen doorgroeien tot de ‘kosmische mens’ met een multi-dimensionaal bewustzijn. In dit kosmische bewustzijn kunnen we de kwaliteiten van liefde en eenheid tot uitdrukking gaan brengen.

Veranderingen in  de chakra’s

Ons kruinchakra is veel groter geworden, waardoor we beter contact kunnen krijgen met hogere dimensies en energieën. Ook is ons derde oog-chakra vergroot, wat ons een breed spiritueel blikveld geeft en waardoor we helder(der) kunnen zien. Het wordt hierdoor makkelijker onze innerlijke leiding en intuïtie te volgen. Er zijn nieuwe keelchakra’s gevormd, die ons nieuwe creatieve mogelijkheden geven om ons te kunnen uiten en meer stemmogelijkheden om op een nieuwe manier te kunnen zingen. We hebben twee nieuwe thymuschakra’s die zich tussen ons hart en keel bevinden. Deze thymuschakra’s verrijken ons emotionele leven, versterken onze herinneringen en zorgen voor een beter immuunsysteem. We hebben nieuwe chakra’s in onze knieën, bij onze enkels en onder onze voeten. Deze zorgen ervoor dat we goed gegrond kunnen blijven, terwijl we in contact staan met de hogere energieën. Ook hebben we nieuwe chakra’s in onze handen, waardoor het doorgeven van energie, zoals bij een healing, makkelijker gaat. Zoals gezegd, gaan de energieveranderingen in ons lichaam nog steeds door.

Tijdelijk uit balans

Omdat ons lichaam uit verschillende delen bestaat (o.a. uit het fysieke, mentale, energetische en emotionele lichaam), betekent dit dat als er veranderingen in één van deze lichamen plaatsvinden, er automatisch veranderingen in de andere lichamen plaatsvinden. Het is dus logisch dat we door alle veranderingen in de chakra’s tijdelijk uit balans raken en dat veel mensen last hebben van allerlei vage klachten. Klachten waarop de reguliere medische wetenschap vaak geen antwoord heeft. We kunnen ons uitgeput voelen, moeite hebben met concentreren, soms wazig zien en ons geheugen kan ons in de steek laten. Vrouwen kunnen meer last hebben van hormoonveranderingen. We kunnen ons grieperig voelen, overmatig transpireren, zere botten en gewrichten hebben, migraine of hoofdpijnen, soms duizelig worden, last hebben van hartkloppingen, spanning en stress.

Al deze symptomen proberen ons te vertellen dat er in ons lichaam veranderingen plaatsvinden. Door onszelf goed te gronden en te aarden en door de zwaardere energielagen (onder meer gevormd door vastgezette emoties en trauma’s) die we bij ons dragen los te laten, tillen we onszelf in een hogere energetische frequentie. Dit maakt dat we ons weer beter gaan voelen en de aansluiting met en de overstap naar de Nieuwe Aarde voor ons makkelijker en soepeler verloopt.

Kennis hebben over dit grote energetische groeiproces is belangrijk en kan steun geven. Het mooie van al deze veranderingen is dat we geen langdurige of zware therapieën meer nodig hebben om van ‘oud zeer’ bevrijd te kunnen worden. De focus ligt nu op onze eigen innerlijke kracht en op ons bewustzijn waar we ons mee kunnen verbinden. Wel kan het goed zijn (tijdelijk) hulp te krijgen bij het verbinden met je eigen kracht. Hoe bewuster je met dit proces omgaat, des te soepeler de overgang zal gaan en hoe makkelijker het wordt om deze hoge energieën in jezelf te integreren, waardoor je je steeds meer verbonden zult voelen met je Hogere Zelf, met wie je werkelijk bent. Het krijgen van coaching in combinatie met healing is een hele effectieve manier om in korte tijd beter in verbinding met jezelf te komen. In mijn praktijk bied ik juist deze combinatie aan en heb hier hele mooie ervaringen mee.

Helende energie van edelstenen

Ook werkt het heel goed om gebruik te maken van de helende energieën van edelstenen en kristallen. Dit zorgt ervoor dat we ons beter gaan voelen en daarmee gaan we makkelijker door het proces heen. Als je meer informatie wil over het gebruik van edelstenen, kun je hier klikken of met mij contact opnemen. Behalve het gebruik van edelstenen zijn er nog veel meer manieren om je chakra’s in balans te krijgen en te houden. Als je daar meer over wilt weten of begeleiding bij wil, dan help ik je daar graag bij.

Liefs, Barbara.
info@zuiver-licht.nl
www.zuiver-licht.nl

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn berichten en blog-artikelen? Meld je dan hier aan voor mijn inspiratiemail. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang mijn nieuwe E-book 'De innerlijke weg naar je Zelf' cadeau!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.