Nieuwe Tijd

Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen, ook volwassen nieuwetijdskinderen, nemen geen gemakkelijke taak op zich. Ze zijn gekomen om eeuwenoude patronen te helpen doorbreken. Ze zijn hier om ons te helpen meer vanuit een hartbewustzijn te gaan leven en te leren breken met een traditie van overmatig denken en analyseren.

Terwijl de maatschappij nog hoofdzakelijk gericht is op de ratio en materiële zaken, zijn nieuwetijdskinderen juist op de spirituele dimensies van het leven gericht. Het is voor hen lichamelijk en emotioneel onmogelijk zich aan te passen aan een omgeving die teveel op de ratio gericht is. Zij worden dan letterlijk ziek of vertonen ernstige gedragsstoornissen. Doordat hun bovenste chakra’s en hartchakra wagenwijd open staan, staan zij nauw in contact met hun intuïtie en gevoelsleven. Daarnaast zijn ze vaak niet goed gegrond. Dit zorgt ervoor dat ze enorm veel prikkels binnen krijgen en druk of teruggetrokken gedrag vertonen. Hierdoor kunnen diagnoses als ADHD, ADD of autisme gesteld worden. Dit soort diagnoses doen deze kinderen erg tekort. Het is dan ook belangrijk dat nieuwetijdskinderen leren omgaan met hun gevoeligheid en gaven.Hun gedrag wordt vaak verkeerd opgevat of uitgelegd, wat tot problemen kan leiden op school of in de thuissituatie. De ’ouderwetse’ manier van opvoeden en de structuren die op scholen worden geboden, passen niet meer bij de manier zoals deze kinderen in het leven staan. Straffen heeft bij deze kinderen geen zin. Het gaat erom in gesprek te gaan met deze kinderen, op gelijkwaardig niveau.

In plaats van deze kinderen te dwingen zich aan te passen aan de maatschappij, is het de bedoeling in deze Nieuwe Tijd dat de maatschappij zal veranderen, door de manier waarop deze kinderen in het leven staan. Dit zal niet vanzelf gaan; veel nieuwetijdskinderen zullen tegen weerstand of onbegrip aanlopen. Het kan als ouder pijnlijk zijn om te zien dat je kind veel moeite heeft op school. Niet omdat hij niet kan leren, maar omdat hij anders in elkaar steekt. Toch zullen er steeds meer kinderen komen die op hun manier deze oude systemen helpen te doorbreken.

Het wordt tijd dat scholen gaan nadenken over andere vormen van onderwijs. Onderwijs dat meer op de persoon en op het gevoel is afgestemd en veel meer vrijheid biedt, zoals dat nu het geval is. Tot die tijd zullen nieuwetijdskinderen doen waarvoor ze zijn gekomen. Het is geen makkelijke taak die ze hebben gekozen. En toch is het precies waarvoor ze hier zijn. Nieuwetijdskinderen kunnen namelijk alleen maar zichzelf zijn. En dat is het mooiste geschenk dat zij de wereld kunnen geven.

Ik bied coaching, ondersteuning en begeleiding aan nieuwetijdskinderen en -volwassenen en aan hun ouders, bij hun bewustwording in en omgang met hun gevoeligheid en gaven. Zodat ze leren om te gaan met hun eigenschappen en er zelfs hun kracht van kunnen maken.

Als je meer informatie wil, stuur me dan een bericht.

Liefs, Barbara.

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, blogs en tips over alles wat met bewustwording en de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier gratis aan voor mijn Inspiratiemail.

Klik hier om naar mijn Facebook-pagina en Instagram-pagina te gaan:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: