Nieuwe Tijd

Menselijke engelen

Ieder mens komt op aarde met een levensdoel en heeft specifieke levenslessen te leren om te groeien als mens en als ziel. Ook al zijn we ons hier meestal niet van bewust, we kiezen vóórdat we worden geboren wat ons persoonlijke thema zal zijn in het aardse leven. Dat kan bijvoorbeeld leren vertrouwen op jezelf, mededogen tonen, loslaten van controle of geduld beoefenen zijn. Menselijke engelen voelen naast hun persoonlijke opdracht ook een bredere opdracht: dienstbaar zijn aan anderen.

Vanuit spiritueel perspectief hebben we naast onze aardse familie ook een zielenfamilie waaruit we voortkomen en waarin we zijn opgegroeid als ziel, nadat we als vonkje van het goddelijk Licht werden afgescheiden. Hoewel hij (of zij) nu een menselijk lichaam bewoont, voelt een menselijke engel zich vaak niet thuis in zijn lichaam en niet thuis op aarde, omdat hij reeds langere tijd in de geestelijke wereld heeft vertoefd. Toch heeft hij er bewust voor gekozen om nu op aarde te incarneren en een zielentaak te volbrengen. Veel menselijke engelen zijn hier nu als begeleiders, verzorgers, coaches of therapeuten met ervaring in genezing op allerlei gebieden. Ze hebben de opdracht aanvaard om nu, in deze tijd van grote energetische veranderingen, helende energie te verspreiden en zo het lijden van anderen te verlichten. Om mee te helpen de energie op aarde als collectief naar een hoger niveau te brengen en de energie van individuele mensen te verhogen en hun bewustzijn te vergroten. Ook in huiselijke- of familie situaties kunnen menselijke engelen grote betekenis hebben voor anderen en invulling geven aan hun innerlijke roeping. Vaak lopen zij in hun leven eerst zelf tegen innerlijke belemmeringen en fysieke- en energetische klachten aan die ze moeten overwinnen om helemaal in hun kracht te kunnen gaan staan. Zo is het bijvoorbeeld voor deze mensen vaak een uitdaging om eerst voor zichzelf te leren zorgen, voordat ze er voor een ander kunnen zijn.

Menselijke engelen vertonen veel overeenkomsten, maar zijn volgens Doreen Virtue in verschillende categorieën in te delen, afhankelijk van waar de ziel in het niet-aardse leven heeft vertoefd. Zo heb je geïncarneerde engelen, sterrenmensen en wijzen en combinaties van deze vormen. Wat zijn nu de algemene kenmerken van menselijke engelen:

1. Je hebt het gevoel anders te zijn dan anderen en voelt je vaak vervreemd of afgescheiden van anderen, daarom wilde je je vooral in je jeugd graag aanpassen, vaak ten koste van je eigenheid

2. Je bent (over)gevoelig voor reacties van andere mensen, chemische stoffen en geweld, lawaai en chaos en mensenmassa’s

3. Je hebt het gevoel een opdracht te hebben in je leven op aarde

4. Je hebt vaak frustrerende relatiepatronen die je uitdagen om je kracht op te pakken

5. Je straalt vertrouwen uit waardoor anderen je vaak hun problemen en geheimen vertellen

6. Je ziet er vaak jonger uit voor je leeftijd

7. Je kan een vorm van verslaving hebben of er komt verslaving voor in de familie

8. Je hebt soms oorsuizingen of een hoog geluid in je oor

9. Je bent vaak goed van vertrouwen en vindt het moeilijk om je grenzen te stellen

10. Je hebt vaak last van gezondheidsproblemen, Fibromyalgie, ME of RSI, burn-out of andere energetische klachten

11. Je probeert kwaad te veranderen in goed en duisternis in licht

12. Je volgt je hart, terwijl dat soms het moeilijkste lijkt wat je op dat moment kunt doen

13. Je hebt beelden van een hemel op aarde en wilt bijdragen aan dit ideaal

14. Je bezit de gave om te weten wat er in het hart van anderen omgaat

15. Je hebt een diep verlangen om jezelf te verbinden met je zielenfamilie hier op aarde

16. Je gelooft in de helende kracht van liefde

17. Je hebt het gevoel dat je voor een hoger doel bent geboren en wilt dit uitdrukken in je leven

Als je veel van deze kenmerken herkent, is de kans groot dat je een menselijke engel bent, met een specifieke opdracht hier op aarde. Je probeert je te herinneren wie je werkelijk bent en wat je specifieke opdracht is. Dit te weten kan ervoor zorgen dat je meer gaat begrijpen van je karakter, gedrag en persoonlijke ‘eigenaardigheden’ en je je meer thuis gaat voelen op aarde. Je weet dan dat er een reden is dat je je anders voelt, dat je ervoor hebt gekozen om nu hier te zijn, maar vooral ook dat er in deze tijd meer mensen zijn zoals jij. Dat geeft een gevoel van opluchting en maakt energie vrij om in jouw persoonlijke- en spirituele kracht te gaan staan.

Vóórdat je anderen gaat helpen, is het goed om oude pijn en/of trauma te verwerken en te healen. Want anders kun je niet vanuit een zuivere basis werken. Je hoeft echter niet ‘perfect’ te zijn (als dat al bestaat) en kunt, als je eraan toe bent, steeds een stapje verder nemen richting het vervullen van jouw levensdoel.

Als jij je aangetrokken voelt tot deze tekst en meer inzicht in jezelf en je leven wil, dan kan ik je daarbij helpen. Het is belangrijk dat je ruimte geeft aan alles wat in jou gezien en geheeld wil worden. Zodat jij jouw missie in dit leven kunt gaan verwezenlijken  ❤

Liefs, Barbara
www.zuiver-licht.nl

Een gedeelte van deze tekst is overgenomen van Marleen van Wegberg van Spiritincoaching.

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, blogs en tips over alles wat met bewustwording en de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier gratis aan voor mijn Inspiratiemail!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: