Kenmerken van nieuwetijdskinderen/volwassenen

Nieuwetijdskinderen/volwassenen zijn heel hooggevoelig en hebben een hoger bewustzijn dan andere kinderen. Ze zijn heldervoelend, empatisch en telepathisch en pikken gemakkelijk de gevoelens op van anderen. Hun intuïtieve waarneming is heel sterk. Vaak weten ze dat ze een taak hebben op aarde. Het zijn vredesstichters: ze voelen de impuls om tegengestelde belangen te willen verzoenen, harmonie te creëren en conflicten bij te leggen. Ook zijn ze idealistisch, spiritueel, diepzinnig en fantasierijk. Ze worden geïnspireerd door idealen als gelijkheid, broederschap en respect voor de natuur. In hun aura zie je vaak dat de twee hoogste chakra’s wijd open staan: ze kunnen daardoor veel inspiratie, inzicht en enthousiasme ervaren en staan in nauw contact met energieën uit de hogere dimensies zoals engelen en andere lichtwezens. Maar vaak zie je ook dat hun energie niet (helemaal) geaard is, wat zich kan uiten in zweverigheid, rusteloosheid of dromerigheid.

Alle nieuwetijdskinderen zijn hooggevoelig, maar niet alle hooggevoelige kinderen zijn nieuwetijdskinderen. Nieuwetijdskinderen hebben naast hun hoogsensitiviteit een spirituele begaafdheid en een grote innerlijke wijsheid. Deze kinderen zijn de toekomst van onze Nieuwe Aarde. Zij hebben de opdracht op zich genomen om op hun eigen manier bij te dragen aan de grote bewustwordingsshift waar we met z’n allen in zitten.

nieuwetijdskind
(Afbeelding: Sarah Richter)

Overprikkeling en overbelasting van nieuwetijdskinderen

Omdat de zintuigen van nieuwetijdskinderen/volwassenen bijzonder verfijnd zijn en hun hart en aura zo wijd open staan, kunnen nieuwetijdskinderen/volwassenen makkelijk overprikkeld en overbelast raken. Ze worden als het ware constant gebombardeerd met indrukken van buitenaf die zij maar moeilijk kunnen verwerken. Omdat ze nog niet hebben geleerd met hun gevoeligheid om te gaan, nemen zij -zonder dat ze dit door hebben- gevoelens en emoties van anderen over. Dat is de eigenlijke reden waarom nieuwetijdskinderen vaak nogal druk en onrustig zijn: met dat gedrag proberen zij die overmaat aan indrukken weer af te reageren. Het is ook de reden waarom sommige nieuwetijdskinderen zich af en toe haast onbereikbaar ver in zichzelf terugtrekken: om even vrij te zijn van die stortvloed aan indrukken. Kinderen kunnen door dit soort gedrag diagnoses als ADD, ADHD of autisme krijgen. Ze zijn echter van zichzelf uit meestal niet druk, hyperactief of teruggetrokken, maar worden het doordat ze nog niet hebben geleerd goed om te gaan met hun gevoeligheid.

Nieuwetijdskinderen voelen zich vanwege hun gevoeligheid en intuïtieve weten één met alles en ervaren dat alles met elkaar verbonden is. Hierdoor kunnen ze minder makkelijk onderscheid maken tussen wat van hen is en wat van de ander, waardoor ze snel over hun eigen grenzen gaan en hierdoor gaan anderen dat ook bij ze. Dit is de reden dat nieuwetijdskinderen snel overbelast raken, wat zich kan uiten in druk of teruggetrokken gedrag. Het is dan ook belangrijk deze kinderen te leren om hun grenzen te bewaken en ze te leren omgaan met hun eigenschappen.

Zuiver Licht biedt verschillende manieren aan om nieuwetijdskinderen en hun ouders, evenals nieuwetijdsvolwassenen hierin te begeleiden en ondersteunen. Meer informatie hierover vind je hier: Het aanbod bij Zuiver Licht.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken, klik dan hier.

 

(Gebruikte bron: Hans Stolp)