indigo kinderen
Hooggevoeligheid,  Lichtwerker,  Nieuwe Tijd,  Spiritueel ontwaken,  Starseeds

Indigo kinderen en- volwassenen

Indigo kinderen en volwassenen zijn naar de aarde gekomen om in deze Nieuwe Tijd op hun eigen manier bij te dragen aan de bewustwordingsshift waar we met z’n allen in zitten. De shift die vanuit het hoofd naar het hart gaat. Zij zitten als het ware al zo sterk in het hartbewustzijn verankerd, dat het voor hen lichamelijk en emotioneel onmogelijk is zich aan te passen aan een omgeving die teveel op het ratio gericht is. Zij worden dan letterlijk ziek of verliezen hierdoor het contact met zichzelf.

Indigo kinderen en volwassenen kunnen maar één ding en dat is zichzelf zijn. Maskers prikken zij meteen doorheen. Zij zijn heel hooggevoelig en heldervoelend. Hun hart en aura staan wagenwijd open, waardoor zij constant gebombardeerd worden met indrukken van buitenaf die zij maar moeilijk kunnen verwerken. Als ze nog niet hebben geleerd met hun hooggevoeligheid en gaven om te gaan, raken zij snel overprikkeld en overbelast. Om deze prikkels te verwerken, kunnen zij druk of juist teruggetrokken gedrag gaan vertonen, waardoor diagnoses als ADHD, ADD of autisme gesteld kunnen worden (meer hierover lees je in mijn blog ‘De link tussen hooggevoeligheid en ADD, ADHD, borderline en autisme’).


Waarom Indigo kinderen- en volwassenen op aarde zijn

In plaats van indigo kinderen en volwassenen te dwingen zich aan te passen aan de maatschappij, is het de bedoeling in deze tijd dat de maatschappij zal veranderen, door de manier waarop deze mensen in het leven staan. De vastgeroeste structuren en systemen van scholen en bedrijven die vooral op het ratio zijn gericht, is iets waar zij een eind aan komen maken. Dit zal niet vanzelf gaan; veel indigo kinderen en -volwassenen zullen tegen weerstand of onbegrip aanlopen. Zij nemen dus geen gemakkelijke taak op zich.

Het kan een tijd duren voordat je erachter komt dat je een Indigo/nieuwetijdskind bent. Veel nieuwetijdsmensen voelen zich in eerste instantie niet thuis op aarde en voelen zich vooral anders en niet begrepen. Ze kunnen heimwee voelen naar een plek waar onvoorwaardelijke liefde en licht heerst en weten hun plekje op aarde maar moeilijk te vinden (lees ook mijn blog De missie van Starseeds in deze tijd)

Toch ben je hier niet voor niets. Je hebt een taak hier. Als je meer in verbinding met jezelf komt en je grenzen beter leert voelen en aangeven, zul je merken dat het steeds fijner wordt om hier te zijn. Indigo’s hebben veel baat bij het doen van energetische oefeningen, grondingsoefeningen, het gebruik van edelstenen en knappen enorm op als ze veel in de natuur verblijven. Hieronder lees je de belangrijkste kenmerken.

Kenmerken van Indigo kinderen en volwassenen

.. Indigo kinderen- en volwassenen zijn heel hooggevoelig en beschikken over een grote innerlijke wijsheid. Ze zetten deze wijsheid het liefste in om anderen te helpen.

.. zijn heldervoelend, empathisch, telepathisch en pikken gemakkelijk de gevoelens op van anderen. Hun intuïtieve waarneming is heel sterk.

.. weten dat ze een duidelijke taak hier op aarde hebben en voelen het als hun persoonlijke missie om veranderingen aan te brengen in oude systemen en structuren die niet meer werken.

.. voelen zich één met alles en iedereen om hen heen, waardoor het lastig voor ze is hun grenzen te voelen en aan te geven. Zij zijn in veel opzichten grenzeloos.

.. voelen zich erg verantwoordelijk voor het welzijn van de ander en zijn vaak al op jonge leeftijd ‘de ouder’ van het gezin.

.. hebben vaak een moeilijke jeugd gehad, omdat hun behoeften totaal verkeerd begrepen werden.

.. zijn vroeg volwassen, doen wijze uitspraken voor hun leeftijd.

.. hebben als grootste valkuil dat ze hun eigen welzijn uit het oog verliezen, omdat ze het vaak belangrijker vinden om anderen/de wereld te helpen, dan voor zichzelf te zorgen.

.. zijn razendsnelle denkers en zijn hun omgeving vaak meerdere stappen vooruit.

.. hebben veel moeite met mensen die niet eerlijk zijn en kijken dwars door hen heen. Ze weten meteen wanneer iemand liegt en fungeren vaak als een spiegel voor hun omgeving.

.. hebben veel moeite met gezag en vinden het onzin dat bepaalde mensen ‘hoger’ staan dan anderen (zoals bij leraar-leerling, werkgever-werknemer of ouder-kind nog vaak het geval is)

.. zijn vaak niet goed gegrond, waardoor het lastig voor ze is om bij zichzelf te blijven, waardoor ze snel overprikkeld en moe zijn. Hierdoor kunnen ze druk of juist teruggetrokken gedrag vertonen, omdat ze op die manier alle opgedane prikkels proberen te verwerken.

.. hun bovenste chakra’s staan wagenwijd open, waardoor ze vaak creatief zijn en veel ideeën en inspiratie hebben (de term ‘indigo’ verwijst naar de indigo-kleur die hoofdzakelijk in hun aura aanwezig is en verband houdt met het zesde chakra; het derde oog. Dit betekent dat hun intuïtie sterk ontwikkeld is).

Indigo kinderen


.. staan in nauw contact met de lichtwereld, met hun gidsen en helpers en kunnen op die manier anderen helpen.

.. zijn heel gevoelig voor voedselintoleranties en zijn het meest gebaat bij natuurlijk geteeld, biologische voedsel.

.. hebben veel behoefte om tijd in de natuur door te brengen. Dit is hun manier om weer op te laden en alle energieën die ze hebben opgedaan weer los te laten.

Zelf herken ik veel van deze kenmerken. Ik heb lange tijd niet geweten wat ik hier op aarde kwam doen. Inmiddels weet ik dat het mijn missie is om mensen te helpen in contact met hun ziel en ware essentie te komen, zodat zij vanuit hun lichtkracht en zielsmissie kunnen gaan leven. Ik bied coaching, healing, readings, lichttaal-activaties en verschillende programma’s die ondersteunen bij de reis naar je ware authentieke Zelf. Je bent van harte welkom in mijn praktijk of voor een online meeting!

Bekijk mijn aanbod


Liefs, Barbara
www.zuiver-licht.nl

indigo kinderenWil je op de hoogte blijven van mijn inspiratie en activiteiten? Meld je dan hier aan voor mijn Lichtmail.

Delen met je netwerk?

4 reacties

 • benita

  Lieve Barbara ,

  Dank je wel voor het meegeven van deze waardevolle informatie. Ik herken mezelf ontzettend in. Ik ben overweldigt met een grote dosis begrip en herkenning. Tijdens dat het ook rust geeft is het zeer rakend.
  Als kind trauma’s meegemaakt en vervolgens de ene klap na de andere gehad. Als kind de vreemde eend in de beet. Het anders zien en ervaren dan de groep zelf. Met momenten wanneer ik met de groep meedeed voelde alsof ik druisde tegen hetgeen waar ik hier voor zou moeten zijn. Mezelf niet mogen/kunnen uiten . Dit gaf een leegte in mijn hart waarbij steeds vragen in me opriep. Voelde me vaker niet op mijn plek.
  Stelde heel vaak vragen waarbij me werd gezegd”omdat het zo hoort”. Dat stukje begreep ik al niet .Had veel moeite om bepaalde dingen te accepteren “zoals het is” . En nog steeds. Heb me gelukkig met mindfulness hiermee kunnen behelpen.
  Laad me het beste op in de natuur,zwemmen en alleen zijn. Het bedenken van oplossingen ,geinspireerd raken.
  Te lang onder de mensen zijn kost soms energie . Ben een warm diertje en ben niet terughoudend in het delen van mijn kwetsbaarheid . Mijn hart. Wetende dat er mensen zijn die vanuit stukje angst bewust voor kiezen om misbruik van te maken . Voelt wel veilig en vrij wanneer er iemand of meerderen samen zijn en van de emotionele veiligheid kunnen genieten.
  Nogmaals bedankt Barbara en dat je meer mensen in hun hart mag blijven raken.

  Liefdevolle en vriendelijke groeten

  • Barbara66

   Ha Benita,

   Dank je wel voor je reactie, fijn dat je je erin herkent. Het valt niet altijd mee om je zo anders te voelen, maar wetende dat je hier juist bent om helemaal je mooie ware Zelf te zijn, is misschien wel een heel mooi gegeven.
   ‘If you feel like you don’t fit into this world, it’s because you’re here to help create a new one’.

   Liefs Barbara

 • Stanley schuurman

  Wie wil me helpen ik voel aan alles dat ik indigo ben ik ben dislect wordt heel snel boos ben altijd heel emotioneel huil vaak om niks en als ik echt verdriet heb kan ik niet meer stoppen als ik hier aan denk krijg ik al tranen heb ook een drugs verleden en steeds meer het gevoel dat ik niet gelukkig ben op aarden ben nu 31 en dat gevoel wordt steeds sterker heb er tot me 23 geen last van gehad maar begind nu echt aan mij tevreten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *