edelstenen, werking en toepassingen, spirituele groei en bewustwording

Hoe werken edelstenen & kristallen

Edelstenen en kristallen kunnen een enorme bijdrage leveren aan je bewustzijnsgroei. Ook kunnen ze bij allerlei fysieke ongemakken ingezet worden. Om erachter te komen hoe edelstenen kunnen bijdragen aan jouw welzijn, is het nodig eerst uitleg te geven over de manier waarop ze werken.

Werking edelstenen

Alles bestaat uit energie en heeft een energetische vibratie (trillingsfrequentie); mensen, dieren, bomen, de aarde, het universum, gedachten, emoties, woorden en dus ook edelstenen. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. De mens bestaat behalve uit een fysiek lichaam ook uit een energetisch, emotioneel en mentaal lichaam (eigenlijk nog meer, maar dat laat ik voor nu even buiten beschouwing). Deze lichamen zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking met elkaar. Wanneer je je fysieke lichaam voedt met eten of drinken, heeft dat ook effect op je energetische, emotionele en mentale lichaam. Je kunt je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën), zoals bijvoorbeeld gebeurt bij een healing. En dus ook met de energie van edelstenen.

Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich herstellen. De steen kan heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw ‘zware’ energie van je overneemt. Behalve dat dit invloed heeft op je energetische lichaam, zal het dus ook effect hebben op je mentale, fysieke en emotionele lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten helpen, maar ook bij een emotionele, mentale of energetische onbalans.

De chemische samenstelling van een steen is eveneens van invloed op de werking. De mineralen die het bevat, zullen worden opgenomen door de huid. De huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen op waar het mee in aanraking komt. Op die manier komt het in je bloed en daardoor in je hele lichaam. Elke steen is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn.

edelstenen en kristallen, werking, spirituele groei en bewustwording

Gebruik edelstenen

Omdat we door de energie-veranderingen op aarde gevoeliger worden, wordt het werken met edelsteen-energie steeds effectiever. Door de verhoogde trilling van de aarde, verandert ons energetische lichaam en zal het steeds sterker reageren op energetische middelen. We worden gevoeliger voor elektromagnetische straling, maar ook voor de energieën van andere mensen. Hierdoor kunnen we ons erg moe en onrustig voelen. Edelstenen kunnen ons hier heel goed bij helpen.

Zwarte toermalijn bijvoorbeeld, helpt om straling van televisie, computer en mobiele telefoon af te voeren en zet negatieve energie om in positieve. Ook helpt de steen om je te gronden, te aarden, wat belangrijk is als je teveel in je hoofd zit.

Labradoriet beschermt ons energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en tegen mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

☆ De meeste mensen kennen barnsteen wel (wat overigens geen steen maar fossiel hars is). Door het dragen hiervan hebben kinderen minder pijn bij doorkomende tanden en kiezen. Als barnsteen in aanraking komt met de huid, komen er door de warmte die de huid afgeeft stoffen vrij die pijnstillend werken. Uiteraard werkt het dragen van barnsteen ook bij volwassenen die pijnklachten hebben. Het helpt om negatieve emoties, emotionele en fysieke pijn te verminderen. Barnsteen maakt vrolijk, stabiel, weerbaar en geeft zelfvertrouwen.

Er zijn oneindig veel toepassingen waar je edelstenen voor kunt gebruiken. Het is aan te raden om een steen op de huid te dragen; op die manier worden de stoffen opgenomen door de huid én de aura. Gewoon de steen vasthouden, werkt ook prima. Een andere manier om een edelsteen zijn werk te laten doen, is door het in een ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld in je slaapkamer of woonkamer. Op deze manier zal de energie van de steen in deze ruimte worden afgegeven.

Ook kun je krachtwielen en kristalgrids maken, bijvoorbeeld voor healing van je lichaam, huis, omgeving of voor iemand anders. De mogelijkheden en toepassingen zijn oneindig!

Het is belangrijk edelstenen goed te reinigen en op te laden, anders raken ze uitgeput. Hierover lees je hier meer: Reinigen en Opladen van Edelstenen.

Reinigen edelstenen

Kristallen in de Nieuwe Tijd

Hoe hoger je bewustzijn wordt, hoe meer je zult ervaren dat een steen veel meer is dan alleen een steen. In de fysieke 3D-werkelijkheid lijkt het misschien alleen een steen, maar niets is minder waar. Elke steen heeft een unieke trillingsfrequentie en daarmee een eigen bewustzijn. Kristallen met een hoge vibratie zijn dusdanig geopend dat zij als ware leermeesters voor je spirituele groei kunnen dienen. Als je vanuit een hoger bewustzijn met kristallen leert samenwerken, zul je ervaren dat ze ontzettend veel oude kennis in zich dragen.

Dit samenwerken gebeurt door middel van het openstellen van je hart en vertrouwen op je intuïtie.  Alles is met elkaar verbonden en het gaat erom dat je leert vertrouwen op je eigen innerlijke leiding en de leiding die vanuit de kristallen krijgt aangereikt. Als je bewustzijn genoeg geopend is, kun je contact krijgen met het wezen van een kristal. In samenwerking met het kristalwezen en de energie van het kristal, kun je prachtig healing-werk verrichten. Zowel voor jezelf, als voor Moeder Aarde en de kristalrijken.

Wil je weten welke edelstenen en kristallen jou het beste kunnen ondersteunen, bij een specifieke klacht, situatie of in het algemeen? Tijdens een Reading stem ik me af op jouw energie en geef ik gericht kristal-advies. Erg waardevol als je verder wilt groeien in Bewustzijn!

Klik hier voor meer informatie over een Reading

Delen met je netwerk?