edelstenen werking

Hoe werken edelstenen & kristallen

Edelstenen en kristallen kunnen een enorme bijdrage leveren aan je bewustzijnsgroei. Ook kunnen ze bij allerlei fysieke ongemakken ingezet worden. Om erachter te komen hoe edelstenen kunnen bijdragen aan jouw welzijn, is het nodig eerst uitleg te geven over de manier waarop ze werken.

Edelstenen werking

Alles bestaat uit energie en heeft een energetische vibratie (trillingsfrequentie); mensen, dieren, bomen, de aarde, het universum, gedachten, emoties, woorden en dus ook edelstenen. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. De mens bestaat behalve uit een fysiek lichaam ook uit een energetisch, emotioneel en mentaal lichaam (eigenlijk nog meer, maar dat laat ik voor nu even buiten beschouwing). Deze lichamen zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking met elkaar. Wanneer je je fysieke lichaam voedt met eten of drinken, heeft dat ook effect op je energetische, emotionele en mentale lichaam. Je kunt je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën), zoals bijvoorbeeld gebeurt bij een healing. En dus ook met de energie van edelstenen.

Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich herstellen. De edelsteen kan heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw ‘zware’ energie van je overneemt. Behalve dat dit invloed heeft op je energetische lichaam, zal het dus ook effect hebben op je mentale, fysieke en emotionele lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten helpen, maar ook bij een emotionele, mentale of energetische onbalans.

De chemische samenstelling van een steen is eveneens van invloed op de werking. De mineralen die het bevat, zullen worden opgenomen door de huid. De huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen op waar het mee in aanraking komt. Op die manier komt het in je bloed en daardoor in je hele lichaam. Elke edelsteen is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn.

edelstenen werking


Gebruik edelstenen

Omdat we door de energie-veranderingen op aarde gevoeliger worden, wordt het werken met edelstenen steeds effectiever. Door de verhoogde trilling van de aarde, verandert ons energetische lichaam en zal het steeds sterker reageren op energetische middelen. We worden gevoeliger voor elektromagnetische straling, maar ook voor de energieën van andere mensen. Hierdoor kunnen we ons erg moe en onrustig voelen. Edelstenen kunnen ons hier heel goed bij helpen.

Zwarte toermalijn bijvoorbeeld, helpt om straling van televisie, computer en mobiele telefoon af te voeren en zet negatieve energie om in positieve. Ook helpt de steen om je te gronden, te aarden, wat belangrijk is als je teveel in je hoofd zit.

Labradoriet beschermt ons energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en tegen mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

☆ De meeste mensen kennen barnsteen wel (wat overigens geen steen maar fossiel hars is). Door het dragen hiervan hebben kinderen minder pijn bij doorkomende tanden en kiezen. Als barnsteen in aanraking komt met de huid, komen er door de warmte die de huid afgeeft stoffen vrij die pijnstillend werken. Uiteraard werkt het dragen van barnsteen ook bij volwassenen die pijnklachten hebben. Het helpt om negatieve emoties, emotionele en fysieke pijn te verminderen. Barnsteen maakt vrolijk, stabiel, weerbaar en geeft zelfvertrouwen.

Er zijn oneindig veel toepassingen waar je edelstenen voor kunt gebruiken. Het is aan te raden om een steen op de huid te dragen; op die manier worden de stoffen opgenomen door je huid én je aura. Gewoon de steen vasthouden, werkt ook prima. Een andere manier om een edelsteen zijn werk te laten doen, is door hem in een ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld in je slaapkamer of woonkamer. Op deze manier zal de energie van de steen in deze ruimte worden afgegeven.

Ook kun je edelsteenwater maken, wat helpt bij het verhogen van je trillingsfrequentie en het versterken van je Lichtkracht.

Het is belangrijk edelstenen goed te reinigen en op te laden, anders raken ze uitgeput en vermindert hun werking. Hoe je dat doet, lees je hier: Reinigen en Opladen van Edelstenen.

edelstenen werking


Werking edelstenen en kristallen in de Nieuwe Tijd

Hoe hoger je bewustzijn wordt, hoe meer je zult ervaren dat een edelsteen veel meer is dan alleen een steen. Elke steen heeft een unieke trillingsfrequentie en daarmee een eigen bewustzijn. Edelstenen met een hoge vibratie kunnen dusdanig geopend zijn dat je contact kunt maken met het kristalwezen dat aan de steen verbonden is. In samenwerking met het kristalwezen en de energie van het kristal, kun je prachtig healing-werk verrichten, zowel voor jezelf als voor Moeder Aarde.

Kristallen Schedels

Het werken met kristallen schedels kan enorm veel voor je ascensieproces betekenen. Ze helpen bij het verhogen van je bewustzijn, bij het in contact komen met je ware essentie, je ziel en ondersteunen bij het vormgeven van jouw taak op aarde. Krachtige helpers dus!

kristallen


Kristallen schedels bevatten veel lichtkracht en helpen bij het loslaten van oude pijnstukken, blokkades en ballast die nog in de weg staan om vanuit je ware potentieel (vanuit je hart, je ziel en lichtkracht) te gaan leven. Innerlijke processen worden met hun hulp een stuk sneller en bewuster doorlopen.

Het werken met kristallen schedels is zeker niet nieuw. Veel lichtwerkers hebben in vorige levens met hen samengewerkt en weten zonder enige voorkennis hoe met hen te communiceren en te werken. Het kan zijn dat je, voordat je incarneerde op aarde, hebt afgesproken met jouw gidsen/helpers dat zij via kristallen schedels jou zouden bijstaan op jouw pad van spiritueel ontwaken en bij het volbrengen van je missie. Het contact met een kristallen schedel kan dan een diepe zielsherkenning en liefde bij je oproepen.

In mijn blog Kristallen Schedels lees je wat deze lichtbrengers allemaal voor jouw ascensieproces kunnen betekenen en vertel ik over mijn eigen ervaringen met het werken met kristallen schedels.

Wil je weten welke edelstenen en kristallen jou het beste kunnen ondersteunen? Wil je inzicht in jouw zielsmissie en je lichtkracht versterken? In mijn praktijk Zuiver Licht bied ik Coaching, Healing, Soul-Readings en Lichttaal DNA-Activaties met als doel jou te ondersteunen en begeleiden bij jouw zielenpad en jouw taak/missie hier op aarde. Uiteraard krijg je ook op jouw energie afgestemd edelsteen-advies.

Ga naar mijn website

Liefs Barbara

kristallen, edelstenen, ascensie, ontwaken, spiritualiteit

Delen met je netwerk?