Hoe kies je de juiste steen?

De lijst van toepassingen van edelstenen is oneindig en er is niet iets waar ze niet bij kunnen helpen. De beschrijvingen die worden gegeven zijn echter algemeen van aard. Omdat ieder mens en elke edelsteen uniek is en dus een eigen ‘werkwijze’ (energiesysteem) heeft, kan dezelfde steen voor dezelfde klacht bij de ene persoon goed werken, maar bij de andere persoon niets of weinig doen. Als ik bij aanschaf van een nieuwe steen verschillende stenen met dezelfde naam in mijn hand houd, merk ik duidelijk verschil in trilling tussen de drie stenen. De ene steen zal dus veel sterker voor mij werken dan de andere, ook al hebben ze dezelfde naam. Mijn advies is dan ook om altijd zelf naar een winkel te gaan en goed te voelen naar welke steen je wordt toe getrokken. Ik zal dus niet zo snel adviseren om een steen online via internet te kopen, want dan kun je niet voelen wat de energie van de steen met jouw energie doet.

Overigens is het niet per definitie zo dat de mooiste of grootste steen ook de steen is die het meest voor je kan betekenen. Daarnaast kan het per moment en per situatie verschillen welke steen jou het beste ondersteunt. Het gaat er dus om goed te voelen welke steen je het meeste aanspreekt en daarop te leren vertrouwen. Dit kan echter best lastig zijn. Daarom werk ik met edelsteen/affirmatiekaarten.

Edelstenen

Edelsteen/Affirmatiekaarten

Het raadplegen van edelsteenkaarten is een hele handige manier om erachter te komen welke edelstenen jou het beste kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij een specifieke situatie of gedurende een bepaalde periode. Op de kaarten die ik gebruik staan, behalve de gekozen edelsteen, ook affirmaties. Dit zijn krachtige positieve uitspraken die gelinkt zijn aan de edelsteen en aan jouw energie. Het uitspreken van de affirmaties (en deze regelmatig herhalen) zal de werking van de steen versterken en werkt door op je onderbewuste. Wil je weten hoe affirmaties werken en hoe ze jou kunnen ondersteunen? Klik dan hier: Affirmaties.

Als je wil weten hoe orakelkaarten precies werken, lees dan hier verder: Orakel/Inzichtkaarten.

Ook voor kinderen (en voor dieren trouwens ook) kunnen edelstenen heel goed werken. Kinderen voelen zich vaak erg aantrokken tot edelstenen en staan vaak nog veel meer in contact met hun gevoel. Hierdoor kiezen ze meestal intuïtief de juiste steen. Omdat kinderen veel gevoeliger zijn, zal het dragen of vasthouden van een steen veel sterker werken. Niet alle edelstenen zijn echter geschikt voor kinderen, dus laat je daarom altijd goed adviseren. Als je hier vragen over hebt, kun je met mij contact opnemen.