aarden, gronden
Gronden

Het belang van goed gegrond zijn

Vorige week had ik een consult met iemand die in Afrika woont. Tijdens het laatste consult had ik haar grondingsoefeningen meegegeven. Ze vertelde dat me dat ze moeite had met het gronden. Dat het leek alsof ze niet verder dan één of twee meter de aarde in kon komen met haar energetische wortels.

Veel hooggevoelige mensen vinden het lastig om te gronden. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben. Vaak hangt het samen met angstige ervaringen van vroeger of uit vorige levens, waardoor je je niet veilig voelt op aarde. Het is belangrijk dat deze blokkades worden opgeheven, want als je niet goed gegrond bent, kun je last krijgen van angsten, van een onveilig gevoel, onzekerheid en (chronische) vermoeidheid.

Ik kreeg een beeld te zien van heel dunne wortels die uit haar voeten kwamen, waardoor ze niet stevig geankerd in de aarde was. Toen ik dit met haar deelde, zei ze dat het precies zo voelde voor haar.
Doordat ik me afstemde op haar energie, kon ik haar helpen de blokkade op te heffen en een sterkere verbinding met Moeder Aarde te maken, waardoor ze zich veiliger en rustiger ging voelen. We werkten met kleur en energie. Een mooie ervaring.

Toen ik een edelsteenkaart voor haar trok, kwam de steen hematiet naar voren. Een sterk aardende steen die beschermend en harmoniserend werkt.

Als je goed gegrond bent, voel je je veilig en geborgen. Je ervaart een basis in jezelf. Je bent in staat energieën af te voeren naar de aarde en aarde-energie vanuit de aarde omhoog te laten komen. Op die manier blijf je energetisch in balans.

Ben jij goed gegrond? Grond jij jezelf dagelijks?

Lees hier mijn Blog over waarom het voor veel mensen zo lastig is om te gronden.

Wil jij op de hoogte blijven van mijn berichten, vol tips, inzichten en inspirerende teksten? Schrijf je dan hier in voor mijn Lichtmail.

Liefs Barbara

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.