Het belang van edelstenen reinigen

Edelstenen en kristallen kunnen ons enorm goed ondersteunen in deze tijd, maar het is wel belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Ik hoor regelmatig van mensen dat ze niet weten dat ze gereinigd en opgeladen moet worden. Maar als dat niet gebeurt, raken ze ‘vol’ of gaan ze zelfs stuk. Hartstikke zonde. Als je wilt weten hoe dit precies zit en hoe je ze het beste kunt verzorgen, lees dan hier verder.

Het is eigenlijk heel logisch: alles is energie en alle energie beïnvloedt elkaar. Onze energie beïnvloedt de energie van de edelstenen en de energie van de edelstenen beïnvloedt die van ons. Edelstenen zenden energie uit en nemen energie op. Om ze goed te kunnen laten werken, is het nodig ze te reinigen van de energie die ze hebben opgenomen en ze vervolgens weer van nieuwe energie te voorzien. Anders raken ze uitgeput en kunnen ze zelfs stuk gaan.

Een prima manier om edelstenen te reinigen, is door ze een paar uur in een bakje met koud water te leggen. Niet alle edelstenen kunnen echter met water gereinigd worden (zoals bijvoorbeeld seleniet), dus laat je daarover altijd goed adviseren. Vervolgens moeten ze weer met nieuwe energie worden opgeladen. Dit doe je door ze in zon of -maanlicht te leggen.

Behalve deze methode zijn er nog veel andere manieren om ze te reinigen, bijvoorbeeld door ze een tijdje in de aarde te stoppen, in de rook van wierook te houden of ze in een schaaltje hematiet en bergkristal te leggen. Het belangrijkste is dat je de methode kiest die voor jou het beste voelt.

Niet alleen onze energie wordt steeds hoger, de energie van edelstenen ook. Hierdoor werken ze steeds krachtiger en kunnen ze ons heel goed ondersteunen in onze bewustwordingsprocessen. Daarom is het belangrijk goed voor ze te zorgen. Speciaal voor deze tijd van bewustwording en transformatie heeft Moeder Aarde verschillende nieuwe edelstenen gecreëerd. Krachtige stenen, die een combinatie zijn van meerdere stenen bij elkaar. Of geheel nieuwe, die ons met hun hoge vibratie heel goed kunnen ondersteunen in het versterken van het contact met ons Hogere Zelf, waardoor het makkelijker wordt vanuit ons hart te leven, vanuit wie we werkelijk zijn.

Je zult zien dat edelstenen na het reinigen en opladen weer zullen stralen en krachtiger voor je zullen werken.

Als je wilt weten hoe edelstenen precies werken en hoe ze jou kunnen ondersteunen, lees dan hier verder: Edelstenen.

Mocht je vragen hebben, stuur me dan een bericht naar info@zuiver-licht.nl

Wil je op de hoogte gehouden worden van interessante artikelen, nieuws en tips omtrent alles wat met inzicht en inspiratie te maken heeft? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van Zuiver Licht.

Liefs,  Barbara.
www.zuiver-licht.nl

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.