edelstenen reinigen
Edelstenen en kristallen

Het belang van edelstenen reinigen

Edelstenen en kristallen kunnen ons enorm goed ondersteunen in deze tijd, maar het is wel belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Ik hoor regelmatig van mensen dat ze niet weten dat ze gereinigd en opgeladen moeten worden. Maar als dat niet gebeurt, raken ze ‘vol’ of gaan ze zelfs stuk. Hartstikke zonde. Als je wilt weten hoe dit precies zit en hoe je edelstenen het beste kunt reinigen, lees dan verder.

Het is eigenlijk heel logisch: alles is energie en alle energie beïnvloedt elkaar. Onze energie beïnvloedt de energie van de edelstenen en de energie van de edelstenen beïnvloedt onze energie. Edelstenen zenden energie uit en nemen energie op. Om ze goed te kunnen laten werken, is het nodig de edelstenen te reinigen van de energie die ze hebben opgenomen en ze vervolgens weer van nieuwe energie te voorzien. Anders raken ze uitgeput, werken ze niet meer goed en kunnen ze zelfs stuk gaan.

Methoden om edelstenen de reinigen

Een prima manier om edelstenen te reinigen, is door ze een paar uur in een bakje met koud water te leggen of onder stromend water. Niet alle edelstenen kunnen echter met water gereinigd worden (zoals bijvoorbeeld seleniet), dus laat je daarover altijd goed adviseren. Vervolgens moeten ze weer met nieuwe energie worden opgeladen. Dit doe je door ze in zon of -maanlicht te leggen. Sommige edelstenen kunnen echter verkleuren in zonlicht, zoals rozenkwarts en amethist. In dat geval is het beter om ze in daglicht of maanlicht op te laden.

Behalve deze methode zijn er nog veel andere manieren om edelstenen te reinigen, bijvoorbeeld door ze een tijdje in de aarde te stoppen, in de rook van wierook te houden of ze in een schaaltje hematiet en vervolgens bergkristal te leggen. Het belangrijkste is dat je de methode kiest die voor jou het beste voelt. Je zult zien dat edelstenen na het reinigen en opladen weer stralen en krachtiger voor je werken.

Edelstenen voor de Nieuwe Tijd

Niet alleen onze energie wordt steeds hoger, de energie van edelstenen en kristallen ook. Hierdoor werken ze steeds krachtiger en kunnen ze ons heel goed ondersteunen in onze bewustwordingsprocessen. Edelstenen werken niet alleen op ons energetische lichaam, maar ook bij fysieke, mentale en emotionele klachten. Speciaal voor deze tijd van bewustwording en transformatie heeft Moeder Aarde verschillende nieuwe edelstenen gecreëerd. Krachtige stenen, die een combinatie zijn van meerdere stenen bij elkaar. Of geheel nieuwe, die ons met hun hoge vibratie heel goed kunnen ondersteunen in het versterken van het contact met ons Hogere Zelf, waardoor het makkelijker wordt vanuit ons hart te leven, vanuit wie we werkelijk zijn.

  • Wil je weten welke edelstenen jou het beste kunnen ondersteunen, bij een specifieke klacht of situatie? Tijdens een Reading krijg je van mij gericht edelsteen-advies, zodat je zeker weet dat je de juiste stenen gebruikt.
  • Meer informatie over de werking van edelstenen, op welke manier ze jou kunnen ondersteunen en hoe je de juiste steen uitkiest, lees je hier.

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, blogs en tips over alles wat met bewustwording en de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier aan voor mijn Lichtmail en ontvang meteen een fijne meditatie cadeau.

Liefs,  Barbara.
www.zuiver-licht.nl

edelstenen reinigen

Delen met je netwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *