familiebanden
Familiebanden,  Holistisch Coaching,  Innerlijk Kind,  Lichtwerk,  Lichtwerker,  Spiritueel ontwaken,  Spirituele Coaching,  Zielsmissie

Familiebanden loslaten

Het is onderdeel van de missie van lichtwerkers om familiebanden op te schonen en helen, zodat deze losgelaten kunnen worden en zij hun zielenpad verder kunnen gaan bewandelen. Het vergt moed en doorzettingsvermogen om deze energetische banden in balans te brengen, want er komt tijdens dit helingsproces vaak veel oude pijn omhoog. Pijn die niet alleen in je huidige leven is ontstaan, maar ook uit vorige levens en uit je hele voorouderlijke lijn. Deze pijn wordt vaak onbewust van generatie op generatie doorgegeven. Het zit letterlijk in je genen en cellen opgeslagen en komt in deze tijd omhoog zodat het geheeld en getransformeerd kan worden.

In dit blog lees je welke stappen tijdens dit helings- en bewustwordingsproces doorlopen worden en wat er voor nodig is om jouw zielenpad in rust en vertrouwen verder te kunnen gaan bewandelen.

Inzicht in familiebanden, patronen en overtuigingen

Je kunt familiepatronen en -overtuigingen van je voorouders pas helen en loslaten als je weet wat je precies van hen hebt overgenomen. Veel lichtwerkers zijn zich er meestal niet van bewust dat zij in gezinnen worden geboren waar de frequentie een stuk lager is dan die van hen, omdat het onderdeel van hun missie is om familielijnen op te schonen en het bewustzijn in het gezin en de voorouderlijke lijn te verhogen.

De meest voorkomende overtuigingen die zij hebben overgenomen van hun (voor) ouders zijn:

☆ Niet goed genoeg zijn —-> Opdracht: eigenwaarde en eigenliefde ontwikkelen.

☆ Niet te hoog van de toren blazen/’Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ —-> Opdracht: jezelf serieus nemen, jouw waarheid en wijsheid delen en in je kracht gaan staan.

☆ ‘Wat zullen ze wel niet van me denken?’ / Je aanpassen aan je omgeving —-> Opdracht: je eigen pad volgen en daar trouw aan blijven.

☆ Eerst zien dan geloven —-> Opdracht: zelfvertrouwen ontwikkelen en het spel van de frequenties kennen; de universele wet van de aantrekkingskracht gebruiken om wat je wilt bereiken naar je toe te halen.

☆ Eerst aan de ander denken, dan pas aan jezelf —-> jezelf op de eerste plaats zetten.

Lichtwerkers mogen dan ook leren zichzelf te gaan waarderen om wie ze zijn, te stoppen met zichzelf te vergelijken met anderen en hun eigen unieke gaven en talenten inzien én inzetten om hun zielsmissie op Aarde te gaan verwezenlijken.

familiebanden


De missie van lichtwerkers

Door het doen van innerlijk werk, zoals innerlijk kind werk, traumaverwerking en familieopstellingen, kun je loskomen van overtuigingen en familiebanden die jouw zielsontwikkeling in de weg staan. Lichtwerkers zijn vaak de enige in beide families (zowel vaders als moeders kant) die het anders mogen gaan doen en voor zichzelf mogen gaan kiezen. Doe je dat niet, dan is het vaak lastig om jouw zielsmissie te verwezenlijken, omdat je niet trouw bent aan jezelf en jouw zielenopdracht. Er komt een moment dat dit gaat wringen.

Ik zie in mijn praktijk veel vrouwen die de overtuiging hebben overgenomen van hun moeder dat het egoïstisch is als zij eerst aan zichzelf denken en daarna pas aan de ander. Dit is iets wat hen met de paplepel is ingegeven en zorgt ervoor dat zij niet trouw zijn aan zichzelf en zichzelf tekort doen. Maar de angst om alleen te komen staan en de eenzame gevoelens die dit met zich meebrengt, weerhoudt hen er vaak van om voor zichzelf te kiezen. Het vraagt dan ook moed en zelfvertrouwen om je eigen weg te gaan.

Toch komt er een moment dat de roep van je ziel sterker is dan de roep van je ego of innerlijk kind. Vaak gaan daar periodes aan vooraf waarin een burnout, depressie of andere ziekte te verwerken is, waardoor je ertoe gedwongen wordt de weg naar binnen te gaan. Door het helen van je eigen pijn, heel je je hele voorouderlijke lijn. Dit is dus onderdeel van jouw missie, want hierdoor verhoog je de frequentie in jouw familielijn.

Met ‘loskomen van familiebanden’ bedoel ik overigens niet per definitie dat je geen contact meer met je familie zou moeten/kunnen hebben. Het gaat meer om het emotioneel en energetisch loskomen van hen, zodat je geen goedkeuring, bevestiging en liefde van hen meer nodig hebt om eigenliefde, zelfwaardering en voldoening te voelen in jezelf. Wanneer je de pijn, evenals overtuigingen en patronen die je van hen hebt overgenomen teruggeeft aan hen, kun je in vrijheid je eigen pad gaan bewandelen, zonder schuldgevoel en terughoudendheid.

De beloning is groot

Ik weet uit eigen ervaring dat de beloning groot is wanneer je de weg naar binnen gaat en het pad van je ziel gaat bewandelen. Achteraf zie ik ook waarom ik dit pad heb gekozen; want het heeft me sterk, onafhankelijk en moedig gemaakt. En die eigenschappen heb je als lichtwerker nodig, wanneer je vrede, rust, vertrouwen en liefde in jezelf en je leven wilt ervaren. En daar wordt de hele wereld beter van!

Hulp bij familiebanden helen en loslaten

In mijn praktijk bied ik coaching, healing en Licht-Activaties aan mensen die ernaar verlangen vanuit rust en vertrouwen hun zielsmissie vorm te geven en uit te dragen. Het loskomen van ongezonde familiebanden en -koorden is daar vaak ook onderdeel van. Het lucht enorm op als je loskomt van energetische banden die aan je trekken. Je kunt dan in rust en vrijheid jouw zielsbestemming (verder) gaan verwezenlijken.

Bekijk mijn aanbod


Liefs Barbara
www.zuiver-licht.nl

familiebanden


Op de hoogte blijven van mijn inspiratie en activiteiten? Meld je hier aan voor mijn Lichtmail.

Delen met je netwerk?

Eén reactie

 • Kalender Kılıç

  Ik ben lid geworden van uw pagina vanuit Turkije.
  Je giet wat er in onze geest zit als water.
  Heil aan de ambassadeurs van het licht.
  In mijn land is individuele psychologie vaak een wetenschap tussen ‘maatschappij’ en ‘familie’. Deze twee structuren bepalen de rol.
  “Angsten” domineren het brandpunt van onze traditionele afstamming en geloofsstructuur.
  Dit zorgt voor sterke gehechtheid en bedreigende relaties.
  Bovendien worden kinderen overal religieuze dogma’s en allerlei vormen van hulpeloosheid opgelegd onder het mom van “immuniteit”.
  Hij heeft al een voorouderlijke band die hij niet kan verbreken. dit gemeenschapsmotief haalt zijn moeilijkheid sterk in en verplettert zijn ziel…
  “Tradities” zijn als de Ka’aba, we keren om…
  Tijdens het bevrijdingsproces werden de “vrijheidsrechten” die door de Grote Leider M. Kemal Atatürk aan vrouwen waren verleend, snel geplunderd door politieke structuren.
  Om deze reden wordt het geluk van elk kind dat naar onze wereld komt, geïndexeerd op het bewustzijnsniveau van zijn gezin.
  De ruimte van vrijheid wordt onder zeer moeilijke omstandigheden opgezet en kinderen kunnen er hun voordeel mee doen. maar heel weinig.
  Ecologisch en sociaal in het algemeen, de guillotine van onwetendheid is actief.
  Onze jeugd, die zich in deze tegenstellingen ontwikkelt, komt overeen met een ernstig trauma.
  Er zijn natuurlijk mooie, bewuste gezinnen!
  Zo kleurt het ons leven.
  Ondanks alle bedreigingen…
  Wat we vertellen is de realiteit van ons land.
  Een sterke vuilverwijderende activiteit zoals een Turks stoombad is vereist.
  Ik wou dat je hier was.
  Bedankt voor je leuke artikelen.
  Groeten uit Turkije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *