Engelen

Het woord ‘engel’ is afkomstig van het Griekse woord ‘angelos’ wat ‘boodschapper’ betekent. In alle tijden van onze geschiedenis is er sprake geweest van ontmoetingen met wezens uit andere dimensies. Engelen fungeren als brug tussen hemel en aarde, als kanaal tussen ‘de Bron’, het Universum (of God, hoe je het wil noemen) en de fysieke, materiële wereld. Engelen zijn onsterfelijke lichtwezens van puur bewustzijn, die niet worden gehinderd door tijd en ruimte. De engelen willen ons helpen bij alles wat we doen. Ze helpen ons herinneren dat we in onze kern liefdevol licht zijn en van daaruit ons levensdoel en kwaliteiten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Hulp van engelen

Er bestaan veel verschillende soorten engelen; zo heeft iedereen zijn of haar beschermengel om zich heen en zijn er lichtengelen, aartsengelen, aardengelen, natuurengelen en nog veel meer. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een dienende taak hebben en ons kunnen begeleiden op alle gebieden in het leven, zoals onze gezondheid, relaties, loopbaan, financiën en spirituele groei. Je komt in contact met deze liefdevolle lichtwezens door je bewust voor hen open te stellen en hen te verwelkomen in je leven. Engelen handelen vanuit pure en allesomvattende liefde en zijn er altijd voor je. Ze dringen zich echter nooit aan je op en laten je altijd zelf beslissen wat je doet. Je hebt dus volledige keuzevrijheid. Ze grijpen niet in, in jouw levenspad, maar zullen je wel inspireren de weg van je hart te volgen. De engelen werken alleen met de wet van de vrije wil, die luidt dat zij zich niet met jouw leven mogen bemoeien, tenzij je ze daarvoor toestemming geeft.

Heel veel engelen staan op dit moment werkeloos toe te kijken en mogen niks doen omdat het ze niet wordt gevraagd (uitzonderingen bij noodsituaties daar gelaten). Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Als je weet welke engel je bij welke vraag of situatie het beste kunt aanroepen, zal de hulp gericht zijn. Elke aartsengel heeft een bijpassende edelsteen die bij hem hoort, waardoor het contact met die engel makkelijker gelegd en versterkt kan worden.

engelen contact

Contact met engelen

Niet iedereen kan engelen zien, maar veel mensen kunnen de energie wel voelen of weten intuïtief dat ze er zijn. De reden dat wij ze meestal niet kunnen zien, is omdat hun energie een hele hoge trilling heeft. Elke energie heeft een bewustzijn en een bepaalde verschijningsvorm en dichtheid. Hoe dichter de energie, hoe beter deze zichtbaar is. De dichtheid van iets wordt gevormd door de beweging van de deeltjes waaruit de energie bestaat. Hoe langzamer die deeltjes bewegen, hoe zichtbaarder en tastbaarder de energie is.

Materie heeft dus deeltjes die maar langzaam bewegen en heeft daarmee een laag trillingsniveau. Hierdoor lijkt materie ondoordringbaar. Materie noemen we dan ook grofstoffelijke energieën. Ons fysieke lichaam is zo’n grofstoffelijke energie. Hoe sneller energiedeeltjes bewegen, des te hoger de trilling is en hoe moeilijker het voor ons is om die energie waar te nemen. Als we de energiedeeltjes niet meer kunnen waarnemen met ons blote oog, noemen we het fijnstoffelijke energieën. Alle engelen rekenen we tot de fijnstoffelijke energieën. Om deze energieën te kunnen waarnemen, moet het trillingsniveau van je lichaam overeenkomen met het trillingsniveau van deze energieën. Nu de energetische trilling van de aarde verhoogt en wij mensen daarin mee gaan, zullen steeds meer mensen in staat zijn om fijnstoffelijke energieën te zien.

Engelen advies bij Zuiver Licht

Ik gebruik verschillende kaartendecks die gelinkt zijn aan specifieke engelen, zodat je erachter komt welke engel bij jouw vraag of situatie het beste kan ondersteunen. Ik kan in overleg een combinatie van verschillende decks gebruiken om de boodschappen te ontvangen die jou verder helpen. Elk deck heeft een andere energie en is met een ander doel gemaakt. Ik volg hierin mijn intuïtie en uiteraard jouw wensen. De reacties die ik tot nu toe heb gekregen van de mensen waar ik een kaartenlegging voor heb gedaan, zijn heel positief. Vaak ervaren mensen een nieuwe energie, die op het moment van de kaartlegging (en ook daarna) voelbaar is. Ze krijgen nieuwe inzichten in een situatie en voelen zich gesteund.

Steeds meer mensen ervaren hoe makkelijk en fijn het is om met deze hoge energieën samen te werken. Ik ben dankbaar voor alle mooie ervaringen die ik hiermee al heb gehad en hoop dat ik nog veel mensen op deze manier kan helpen.

Wil je weten hoe orakel/inzichtkaarten precies werken en welke kaartendecks ik gebruik? Klik dan hier: Orakel/Inzichtkaarten.