emotionele blokkades
Emoties,  Holistisch Coaching,  Innerlijk Kind,  Spirituele Coaching

Emotionele blokkades opheffen

Wanneer emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden en vrij te stromen, kunnen er fysieke, emotionele en energetische blokkades ontstaan. Deze blokkades zorgen ervoor dat de energie niet goed kan stromen in je lichaam en aura, waardoor je lichaam en chakra’s uit balans kunnen raken. In dit blog lees je welke oorzaken emotionele blokkades kunnen hebben, welke gevolgen ze hebben en hoe je deze blokkades kunt opheffen.

Emotionele blokkades beïnvloeden lichaam, geest en ziel

Het is belangrijk om te weten dat lichaam, geest en ziel niet los van elkaar staan, maar één geheel zijn die continue met elkaar samenwerken en elkaar beïnvloeden. Wanneer je last hebt lichamelijk klachten, ligt de oorsprong daarvan bijna altijd in een emotioneel stuk dat geheeld wil worden. En andersom hebben emotionele klachten altijd invloed op jouw lichamelijke gesteldheid en op jouw zielsontwikkeling.

In de reguliere wetenschap wordt meestal alleen aan symptoombestrijding gedaan en wordt er niet of nauwelijks gekeken naar de oorzaak van een klacht. Op die manier los je klacht niet op, maar wordt deze vaak erger, want je luistert niet naar de onderliggende boodschap die je lichaam, geest en ziel je willen vertellen.

Energetische blokkades

Als je last hebt van emotionele blokkades, betekent dit automatisch dat er sprake is van energetische blokkades. Dit betekent dat de energie in je aura en chakra’s niet goed kan doorstromen. Hierdoor is het vaak moeilijk om te gronden, waardoor je je onrustig of angstig kunt gaan voelen. Door het doen van innerlijk kind-werk, oude pijnstukken in jezelf op te ruimen en familielijnen op te schonen/helen, zul je steeds meer in balans komen en worden emotionele, energetische en lichamelijke blokkades opgeheven.

Ook voor de ontwikkeling van jouw ziel is het van belang dat blokkades losgelaten worden, want hoe meer jij lage energieën (oude pijn, ballast, patronen en overtuigingen) gaat loslaten, hoe hoger jouw trillingsfrequentie wordt en des te meer lichtkracht jij kunt gaan belichamen. Hierdoor kom je steeds meer in contact met jouw ziel en zielsmissie en ga je voelen waarom je nu op Aarde bent.

emotionele blokkades


Belemmerende overtuigingen

Wanneer je belemmerende overtuigingen hebt die ervoor zorgen dat je je emoties niet goed uit, kunnen er emotionele blokkades ontstaan. Stel dat je als kind van je ouders de overtuiging hebt meegekregen dat het niet goed is om te huilen en dat er geen ruimte was om jouw emoties te voelen of uiten. Dan kun jij die overtuiging hebben overgenomen en onbewust jouw emoties vastzetten in je lichaam.

‘Emotion’ betekent ‘Energy in Motion’; energie in beweging. Wanneer de energie (jouw emoties) in jouw lichaam niet goed kan stromen, ontstaan er dus emotionele blokkades.

Wanneer je dingen in je leven hebt meegemaakt die je als erg emotioneel hebt ervaren, is het van belang dat je deze emoties op een gezonde manier verwerkt. Het is vaak een automatisme om bij heftige of traumatische ervaringen in de ‘fight & flight’-modus te schieten. Je vecht tegen of vlucht weg van de ervaring en van de emoties, omdat dat op dat moment veiliger voelt. Je wilt niet meer denken aan vervelende gebeurtenissen en stopt je emoties weg. Maar wanneer je dat te lang doet, kunnen er blokkades ontstaan die ervoor zorgen dat je niet verder komt in je leven. Het krijgen van een burn-out, depressie, angstklachten of andere chronische klachten zijn signalen van je ziel, je lichaam en geest die je vragen deze gebeurtenissen te gaan verwerken.

Innerlijk kind werk bij emotionele blokkades

Als je als kind dingen hebt meegemaakt die niet veilig voor je voelden of als je je niet gezien of gehoord hebt gevoeld vroeger, is het van belang dat je dit gaat helen in jezelf. Het is belangrijk dat jouw innerlijk kind zich veilig voelt bij je en dat hij/zij zichzelf mag zijn. Een blij, vrij innerlijk kind voelt vreugde, passie en liefde voor zichzelf en de wereld waarin hij/zij leeft.

Innerlijk kind-werk houdt in dat je terug gaat naar de ervaringen die je als niet veilig of fijn hebt beleefd en jouw kind alsnog geeft waar het toen behoefte aan had. Jouw ouders/verzorgers konden het toen niet, maar jij kunt het nu wel.

Een goede verbinding met je innerlijk kind zorgt ervoor dat je heelheid in jezelf ervaart. Je hebt de liefde, goedkeuring, toestemming en bevestiging van anderen niet meer nodig en kunt je eigen vader en moeder zijn. Je voelt je veilig en geborgen van binnenuit. Hierdoor worden emotionele blokkades opgeheven, want je weet dat jij goed bent zoals je bent en dat alles er mag zijn, ook je emoties en gevoelens.

Het is belangrijk dat bij deze oefeningen het lichaam betrokken wordt, want het lichaam is heel wijs en kan veel vertellen over jouw helingsproces. Alle ervaringen die je in dit leven en in vorige levens hebt opgedaan zitten opgeslagen in jouw lichaam, in je chakra’s, je cellen en DNA. Bewust en liefdevol contact hebben met je lichaam is dus essentieel als je in balans wilt komen en blijven.

Familielijnen en patronen opschonen en helen

Om emotionele, energetische en lichamelijke blokkades op te kunnen ruimen in jezelf, is het van belang dat je patronen en overtuigingen die jij hebt overgenomen van jouw familielijn en voorouders en die jouw zielsontwikkeling niet dienen, gaat loslaten. Tijdens een sessie in mijn praktijk kan ik je helpen alles terug te geven aan je voorouderlijke lijn wat jij van hen hebt overgenomen, zodat jij het niet meer hoeft te dragen. Anderzijds maak ik de ongezonde energetische koorden los die niet dienend zijn voor jouw zielsontwikkeling. Hierdoor ontstaat er veel meer rust en ruimte en kom je vrij van alles wat jou ervan weerhoudt vanuit je hart, ziel en lichtkracht te gaan leven.

Hulp bij het opheffen van blokkades

Voel jij dat het tijd is om tot de kern van jouw helings- en bewustwordingsproces te komen? Wil je hulp bij het loslaten van emotionele, energetische en lichamelijk blokkades? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik bied holistische, spirituele coaching, healing en Licht-Activaties met als doel jou te begeleiden en ondersteunen bij het in contact komen met je ziel en lichtkracht.

Bekijk mijn aanbod

Liefs Barbara

emotionele blokkades

Wil je op de hoogte blijven van mijn inspiratie en activiteiten? Meld je dan hier aan voor mijn Lichtmail.

Delen met je netwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *