edelsteenwater

Edelsteenwater

Het drinken van edelsteenwater is een effectieve manier om de energie van edelstenen te gebruiken voor je gezondheid. Water is een krachtige overbrenger van energetische informatie. De energie van de gekozen edelsteen wordt via het water in je lichaam opgenomen en is goed voor je gezondheid en energiesysteem. Omdat ons lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, is het belangrijk om zuiver water te drinken. Wanneer je hier de energie van een edelsteen bijvoegt, breng je je water extra tot leven en verhoog je je trillingsfrequentie. Elke steen heeft een eigen werking, daarom is belangrijk de juiste steen te kiezen voor het water dat je wilt opladen.

Het gebruik van edelsteenwater

Als je edelsteenwater wilt gaan drinken, kun je de steen die je wilt gebruiken in het water leggen en deze daar enige tijd laten liggen. Hoe lang je de steen (of stenen) in het water moet houden, is afhankelijk van de grootte van je waterkan en van de kracht van de steen. Mijn advies is om hierin je eigen gevoel te volgen. Zelf laat ik mijn stenen voor onbeperkte tijd liggen, maar mocht jij voelen dat dit te lang is, dan kun je de tijd verkorten uiteraard.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle edelstenen geschikt zijn om in water te doen, bijvoorbeeld omdat ze broos zijn of stoffen bevatten die je niet kunt innemen. In dat geval kun je de ‘indirecte methode’ toepassen; de steen in een (stenen/ glazen) bakje leggen en dat (afgesloten) bakje in je waterkan leggen. Enkele heel geschikte elixerstenen zijn bergkristal, rozenkwarts, aventurijn, aquamarijn en amethist.

  • Bergkristalelixer werkt sterk zuiverend en verhelderend; het zuivert lichaam en geest. Het reinigt alle chakra’s, geeft je de kracht om jezelf te blijven en geeft heldere inzichten.

  • Rozenkwarts zorgt voor emotionele heling, herstelt vertrouwen en harmonie en leert je om van jezelf te houden.

  • Aventurijn werkt kalmerend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen en individualiteit. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Ook bevordert het besluitvaardigheid, volharding en creativiteit.

  • Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk, ontspannen en vrolijk. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt bij spreken in het openbaar. Fysiek werkt aquamarijn verkoelend, brengt het balans in het hormoonstelsel en kan verlichtend werken bij hoesten en bronchitis, huidaandoeningen als eczeem en bij ontstekingen van de voorhoofds- en bijholtes. Ook bij hooikoorts kan de steen goed helpen.

  • Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking en zorgt voor intuïtieve leiding door je hogere zelf. Fysiek heeft het een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn, migraine en slaapproblemen.

De gouden driehoek

Zelf gebruik ik een combinatie van bergkristal, rozenkwarts en amethist. Deze drie samen worden de ‘Gouden Driehoek’ genoemd. De combinatie van deze edelstenen zorgt ervoor dat ze elkaar versterken.

edelsteenwaterNaast het energetisch opladen van je water, is het aan te raden om het water dat uit de kraan komt ook te zuiveren, bijvoorbeeld door middel van een zuiveringsapparaat. Ons kraanwater is niet zo zuiver als de meeste mensen denken. Zeker als je gevoelig bent, kan het goed zijn om een waterfilter systeem en edelsteenwater te gebruiken.

Wil je meer lezen over hoe edelstenen werken en hoe ze jou kunnen ondersteunen in het proces van spiritueel ontwaken en het belichamen van je Lichtkracht? Lees dan hier verder.

Liefs Barbara
www.zuiver-licht.nl


Bekijk mijn aanbod

edelsteenwater


Delen met je netwerk?