Chakra 6: Derde oog-chakra

Derde oog chakra

Het derde oog-chakra bevindt zich tussen onze wenkbrauwen en is het energiecentrum van inzicht, intuïtie, voorstellingsvermogen en helder zien. Dit chakra wordt ook wel ons zesde zintuig genoemd, omdat het verbonden is met ons intuïtieve weten. Op deze plek komen veel van onze paranormale vermogens samen. Het derde oog-chakra is het chakra dat zorgt voor een meditatieve staat van zijn tijdens meditatie. Het is de poort naar ons onderbewustzijn. Hoe meer het in balans is, des te beter we kunnen werken met ons onderbewuste.

Balans van het derde oog-chakra betekent dat je verbonden bent met jouw intuïtie en het universum (of God, de Bron, net welke naam jij het wilt geven). Jij bent de vormgever van jouw realiteit. Je begrijpt dat je je geluk zelf maakt en dat je zelf alle touwtjes in handen hebt om je leven vorm te geven zoals jij dat wil, geheel in verbinding met je innerlijke zelf, je wensen, doelen en dromen.

Wanneer dit chakra overactief is, kun je snel hoofdpijn hebben, veel stress ervaren en ben je veel dingen aan het overdenken, waardoor je het grote geheel uit het oog verliest. Bij psychische problemen zie je vaak dat het derde oog-chakra overactief is. Een blokkade van dit chakra betekent dat je je afgesloten voelt van het universum. Je plaatst de verantwoordelijkheid van je problemen buiten jezelf en vindt het lastig contact te maken met je intuïtie, je innerlijk weten. Je hebt gebrek aan dieper inzicht en motivatie in het leven, waardoor je depressieve klachten kunt krijgen.

Kleur: Indigo/Paars

Fysiek: Hoofd, hersenen, gezicht, ogen en oren

Affirmatie: “Ik ben in verbinding met mijn intuïtie”

Edelstenen: lapis lazuli, sodaliet, azuriet, donkerblauwe apatiet, paarse ioliet, paarse fluoriet, sugiliet