ascensie symptomen, ontwaken, nieuwe aarde, kosmische mens
Lichtwerker,  Nieuwe Tijd

De meest voorkomende ascentiesymptomen + tips!

De aarde en wij mensen gaan naar een steeds hogere trillingsfrequentie. Elke dag komt er meer licht in ons systeem en ons bewustzijn is zich meer en meer aan het verhogen. De overgang naar de Nieuwe Aarde en de nieuwe kosmische mens is in volle gang. Veel mensen ervaren ongemak van deze energie-verhogingen en hebben last van ascentiesymptomen.

Ons lichaam moet wennen aan de nieuwe lichtcoderingen en kan moeite hebben met het integreren ervan. Op sommige dagen kun je je erg moe, zelfs uitgeput voelen. Andere dagen kun je juist enorm veel energie hebben. Er zijn verschillende klachten die tijdens dit proces naar voren kunnen komen. Hieronder vind je de meest voorkomende klachten en geef ik adviezen die hierbij helpen.

  • vergeetachtigheid
  • wazig zien
  • oorsuizen/pieptoon in je oren
  • moeite met focussen
  • veranderende slaappatronen
  • rusteloosheid
  • emotionele uitbarstingen
  • oude thema’s die weer langskomen
  • gevoeligere zintuigen

Gelukkig kun je zelf veel doen om deze symptomen te verlichten. Het is belangrijk je frequentie zo hoog mogelijk te houden en lagere energieën zoveel mogelijk los te laten. Onderstaande adviezen helpen hierbij:

Adviezen bij Ascentiesymptomen

1. Drink veel zuiver water. Zo’n twee liter per dag is zeker aan te raden. Koffie, thee of sappen kun je niet als water meerekenen. Het gaat echt om puur zuiver water. Zelf drink ik geen water uit de kraan en gebruik ik een waterzuiveringssysteem.

2. Ga veel naar de natuur. De natuur werkt sterk reinigend en helend. De energie in de natuur is heel hoog en zuiver, waardoor alle zware energieën die je bij je draagt makkelijk losgelaten en getransformeerd kunnen worden. Op blote voeten lopen is ook zeker een aanrader, aangezien je dan sneller oude ballast afvoert en nieuwe energie opdoet.

3. Meditatie is dé manier om in contact met jezelf te blijven en levert bij regelmatig oefenen veel op. Het verhoogt je bewustzijn en daarnaast is het heel goed voor je gezondheid. Het is beter om dagelijks 5-10 minuten te mediteren, dan één keer per week een uur. Op die manier went je systeem eraan en zul je er makkelijker routine in vinden. Je zult merken dat ascentiesymptomen minder worden hierdoor.

4. Lichaamsbeweging is erg goed om alle afvalstoffen af te voeren en weer nieuwe energie op te doen.

5. Energetische oefeningen werken heel goed om in contact met jezelf, met de aarde en de spirituele wereld te blijven. Als je goed in verbinding blijft met zowel de aarde als het universum, zal alles beter blijven stromen (zowel het aanvoeren van nieuwe energie als het afvoeren van oude energie) en zul je dus beter in balans blijven. Ik heb een fijne podcast opgenomen die helpt meer in contact met je lichaam te komen en bij het belichamen van je lichtkracht. Je kunt hem hier gratis beluisteren.

6. Het gebruik van positieve affirmaties, eventueel in combinatie met EFT (Emotional Freedom Technique) is een effectieve manier om oude patronen en overtuigingen los te laten en nieuwe, stimulerende overtuigingen te integreren in jezelf. Alle woorden die je uitspreekt, maar ook alle gedachten die je hebt, hebben een eigen trillingsfrequentie. Door de universele wet van de aantrekkingskracht zal alles wat je denkt, doet of zegt energie van gelijke hoogte naar je toe trekken. Daarom is het belangrijk bewust je woorden en gedachten te kiezen en wanneer je hierbij blokkades ervaart deze gaat opruimen en transformeren.

7. Edelstenen kunnen heel goed ondersteunen bij het ascensieproces. Ze helpen bij het gronden en het vinden van rust in jezelf, waardoor je meer in verbinding met jezelf komt. Ook kunnen ze bij allerlei fysieke ongemakken ingezet worden, zodat ascentiesymptomen minder worden. Meer informatie over de werking van edelstenen vind je hier.

Een andere manier om de energie van edelstenen te gebruiken, is je water ermee op te laden. De energie van de gekozen edelsteen wordt via het water in je lichaam opgenomen en is goed voor je gezondheid en energiesysteem.  Meer informatie over edelsteenwater vind je hier.

8. Het is belangrijk dat je toegeeft aan je vermoeidheid en luistert naar je lichaam. Ons lichaam maakt in korte tijd grote veranderingen door en het is goed de signalen die het geeft te volgen.

9. Als je je zorgen maakt over je gezondheid kun je natuurlijk naar je huisarts gaan. Als daar niets uitkomt, weet dan dat je klachten te maken kunnen hebben met het transformatieproces waar we in zitten. Wees mild voor jezelf en geef jezelf tijd om dit proces soepel te laten verlopen.

De roep van Lichtwerkers

Het mooie van deze tijd is dat steeds meer mensen voelen dat ze vanuit hun ziel en ware essentie willen leven. De lichtwerkers die nu ontwaken weten dat zij een taak hier hebben en zullen zich steeds meer geroepen voelen vanuit hun Lichtkracht te gaan leven. Dit betekent echter dat de schaduw-stukken eerst getransformeerd zullen moeten worden. Dit kan een intensief proces zijn. In mijn blog ‘Ben jij een Lichtwerker?’ lees je meer hierover.

Als jij ondersteuning wilt bij jouw bewustwordingsproces en meer inzicht wilt in wat jouw zielsmissie is en hoe je dit kunt vormgeven of op jouw afgestemde adviezen wilt die helpen bij het omgaan met ascentiesymptomen, ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik bied Readings, Coaching en Licht-Activaties en help mensen vanuit hun ziel, lichtkracht en ware Essentie te leven.

Liefs, Barbara
www.zuiver-licht.nl

Bekijk mijn aanbod

ascentiesymptomen, spiritueel ontwaken, barbara enkelaar, holistisch coach, readings, lichttaal activaties

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen, podcasts en alles wat met de Nieuwe Tijd te maken heeft? Meld je dan hier gratis aan voor mijn Lichtmails.

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.