hooggevoelig, aarden, gronden, zielsmissie, holistisch coachen
Gronden,  Holistisch Coaching

De link tussen voelen en aarden

Het verschil tussen iets met je hoofd bedenken en begrijpen
En iets voelen en ervaren met je lichaam
En de gevolgen hiervan op zielsniveau.

Je kunt begrijpen hoe iets in elkaar steekt en inzien waar dingen vandaan komen
Je kunt erover lezen en over praten
Je kunt er van alles over bedenken
Maar als je niet gaat voelen en ervaren,
zal er niet veel in beweging komen
Als de onderliggende oorzaak van een patroon, overtuiging of pijn niet wordt gezien, gevoeld en erkent (en omarmd!), zullen diepere inzichten uitblijven. En ware heling ook.

Alle ervaringen die je in dit leven en vorige levens hebt opgedaan, zitten opgeslagen in je systeem. Niet alleen in je fysieke lichaam, maar ook in je mentale en energetische lichaam en alle andere lagen van je bewustzijn.
Als je de bijbehorende emoties van die ervaringen niet uit en verwerkt, ontstaan er blokkades.
Dit gaat vaak heel onbewust! Ons systeem zit bijna automatisch in de vlucht/vecht modus en zal in eerste instantie weggaan van ongemakkelijke gevoelens en ervaringen.

Deze blokkades zorgen er echter voor dat de energie niet goed naar je onderste chakra’s stroomt, waardoor het heel lastig wordt om te aarden. Hierdoor kun je last krijgen van onrust, angst, een hoge ademhaling, slecht slapen, stress, een druk hoofd, etc. Prikkels van buitenaf komen veel meer bij je binnen, met overprikkeling vaak als resultaat. Je voert de energie die je uit je omgeving opneemt immers niet af naar de aarde, dus blijft met van alles rondlopen dat niet van jou is. En je kunt je niet opladen met de aarde-energie, wat juist heel belangrijk is als je energetisch in balans wilt blijven.

Je kunt je dan nog zo afschermen, edelstenen gebruiken ter bescherming, nog zoveel boeken lezen over hoogsensitiviteit en zelfontwikkeling.. Als de diepere laag van jouw ziels-ontwikkeling niet de ruimte krijgt, zal er op dieper niveau geen heling kunnen plaatsvinden.

Om goed te kunnen aarden, is het dus van belang eerst te gaan vóelen. De weg naar je binnenste bewandelen betekent de pijn durven aankijken en doorleven en er niet meer voor weglopen. Pas dan kan het losgelaten worden en vindt ware heling plaats. En kun je jouw zielsmissie in rust en vertrouwen vormgeven en uitdragen.

Liefs Barbara

www.zuiver-licht.nl

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.