aarden
Aarden,  Emoties,  Gronden,  Holistisch Coaching,  Spirituele Coaching,  Zielsmissie

De link tussen voelen en aarden

In dit blog vertel ik wat het verschil is tussen iets met je hoofd bedenken en begrijpen en iets voelen en ervaren met je lichaam, zodat je kunt aarden. En de gevolgen hiervan op zielsniveau:

Je kunt begrijpen hoe iets in elkaar steekt en inzien waar dingen vandaan komen
Je kunt erover lezen en over praten
Je kunt er van alles over bedenken
Maar als je niet gaat voelen en ervaren,
zal er niet veel in beweging komen
Als de onderliggende oorzaak van een patroon, overtuiging of pijn niet wordt gezien, gevoeld en erkend, zullen diepere inzichten uitblijven. En ware heling ook.

Door emoties te helen, kun je beter aarden

Alle ervaringen die je dit leven en vorige levens hebt opgedaan, zitten opgeslagen in je lichaam. Niet alleen in je fysieke lichaam, maar ook in je mentale en energetische lichaam en alle andere lagen van je bewustzijn.
Als je de bijbehorende emoties van die ervaringen niet uit en verwerkt, ontstaan er blokkades.
Dit gaat vaak heel onbewust. Ons systeem zit bijna automatisch in de vlucht/vecht modus en zal in eerste instantie weggaan van ongemakkelijke gevoelens en ervaringen.

Deze blokkades zorgen er echter voor dat de energie niet goed naar je onderste chakra’s stroomt, waardoor het heel lastig wordt om te aarden. Hierdoor kun je last krijgen van onrust, angst, een hoge ademhaling, slecht slapen, stress, een druk hoofd, etc. Prikkels van buitenaf komen veel meer bij je binnen, met overprikkeling als resultaat. Je voert de energie die je uit je omgeving opneemt immers niet af naar de aarde, dus blijft met van alles rondlopen dat niet van jou is. En je kunt je niet opladen met de aarde-energie, wat juist heel belangrijk is als je energetisch in balans wilt blijven.

Je kunt je dan nog zo afschermen, edelstenen gebruiken ter bescherming, nog zoveel boeken lezen over hoogsensitiviteit en zelfontwikkeling… Als de diepere laag van jouw zielsontwikkeling niet de ruimte krijgt, zal er op een dieper niveau geen heling kunnen plaatsvinden.

aarden


Om goed te kunnen aarden, is het dus van belang eerst te gaan vóelen. De weg naar je binnenste bewandelen betekent de pijn durven aankijken en doorleven en er niet meer voor weglopen. Pas dan kan het losgelaten worden en vindt ware heling plaats. En kun je een volgende stap zetten op jouw zielenpad en in het vormgeven en uitdragen van je zielsmissie.

In mijn blog ‘Een Nieuwe Aarde, een Nieuwe Jij’ ga ik dieper in op het belang van het doorleven van emoties en pijnstukken, welke invloed dat heeft op jou en op het collectieve bewustzijn van de mens en de rol die lichtwerkers in deze tijd hebben.

Als je hulp of begeleiding wilt bij het aarden, het helen en loslaten van oude pijn, overtuigingen en patronen die jou niet meer dienen of nieuwe inzichten wilt in het vormgeven en uitdragen van je zielsmissie, neem dan gerust contact met mij op. Ik bied Coaching, Healing en Licht-activaties, trajecten en groepsprogramma’s die helpen bij het versterken van je Lichtkracht en het loslaten van alles wat niet dienend is voor jouw zielsbestemming.

Liefs Barbara
www.zuiver-licht.nl

aarden
Delen met je netwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *