Communicatie van nieuwetijdskinderen/volwassenen

Nieuwetijdskinderen hebben een heel eigen manier van communiceren. Doordat hun aura veel soepeler is en hun bovenste chakra’s wijd openstaan, maken nieuwetijdskinderen in hun communicatie met anderen meteen contact met het innerlijk van de ander en weten daardoor meteen wat de ander voelt, denkt en ervaart. Ze kijken in de communicatie met de ander niet of nauwelijks naar de gezichtsuitdrukking, houding of gebaren en luisteren nauwelijks naar de woorden die gezegd worden, maar maken als het ware meteen een hartverbinding met de ander. En stemmen zich innerlijk af op de gevoelswereld van de ander.

Het is dan ook heel verwarrend voor ze als ze merken dat iemand iets heel anders zegt dan wat hij/zij denkt of voelt. Ze kunnen hierdoor heel onzeker worden. Meestal weten nieuwetijdskinderen niet dat ze op een andere manier communiceren en begrijpen niet waarom de ander liegt. Ze snappen niet dat de ander niet doorheeft dat het nieuwetijdskind ziet dat de ander iets anders zegt dan hij/zij denkt of voelt. In de ogen van het nieuwetijdskind wordt er heel wat afgelogen, want er zijn maar weinig mensen die eerlijk zeggen wat ze denken en voelen of ervoor uit willen komen dat ze bepaalde dingen niet weten. Met name in de opvoeding kan dit niet eerlijk zijn van grote invloed zijn op het welzijn van het kind. Het kan erg in de war raken en onzeker worden wanneer zijn ouders regelmatig heel andere dingen zeggen dan ze eigenlijk denken of voelen. Het is dus belangrijk dat ouders/opvoeders, maar ook leerkrachten, er goed op letten altijd eerlijk te zijn.

Volwassen nieuwetijdskinderen kunnen hier ook tegenaan zijn gelopen in hun jeugd. Ze begrepen niet waarom zoveel mensen niet eerlijk waren. En begrepen ook niet waarom de volwassenen om hen heen hen niet aanvoelden en niet zonder woorden wisten wat er in hén omging. Dit kan als heel verwarrend en verdrietig zijn ervaren. Op latere leeftijd komen ze er vaak pas achter in hoeverre dit van invloed is geweest op wie ze nu zijn. Het is belangrijk je hiervan als volwassen nieuwetijdskind bewust te zijn.

Zuiver Licht biedt ondersteuning en begeleiding aan nieuwetijdskinderen, volwassenen en ouders door hen inzicht te geven in hun gevoeligheid en gaven. Door concrete adviezen en handvatten aangereikt te krijgen, zullen nieuwetijdskinderen en hun ouders meer begrip en mogelijkheden krijgen om met zichzelf en elkaar om te gaan. Meer informatie vind je hier: Het aanbod bij Zuiver Licht.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken, klik dan hier.

transformatie

(Gebruikte bron: Hans Stolp)