Chakra blokkade opheffen
Aarden,  Chakra's,  Emoties,  Gronden,  Holistisch Coaching,  Multidimensionaal bewustzijn,  Spirituele Coaching

Chakra blokkades opheffen

Wanneer je chakra’s uit balans zijn, kunnen er blokkades ontstaan. Dit kan gebeuren door ervaringen die je hebt gehad in dit leven of in vorige levens, waardoor de energie in je chakra’s niet goed kan stromen. Ook bij lichamelijke en psychische klachten, kunnen er blokkades in je chakra’s ontstaan. Want jouw fysieke lichaam en je mentale gesteldheid hebben direct invloed op je energetische lichaam en aura. Daarom is het belangrijk om chakra blokkades op te heffen.

In dit blog lees je welke blokkades je in de chakra’s kunt ervaren, wat de oorzaak is en hoe je deze kunt verhelpen.

Chakra’s balanceren door emotionele heling

De snelste en meest doeltreffende manier om blokkades in je chakra’s op te heffen, is door het transformeren van je emoties. Veel mensen vinden het lastig om bij hun innerlijke pijn te komen en zijn zich meestal niet bewust van hun eigen pijnstukken. Ook dragen veel mensen pijn van anderen, bijvoorbeeld van hun ouders en voorouderlijke lijn, omdat zij hen willen ontlasten en het lastig vinden om hun eigen weg te gaan en voor zichzelf te kiezen.

‘E-motion’ betekent ‘Energy in Motion’; energie in beweging. Wanneer energie niet goed stroomt, ontstaan er blokkades. Niet alleen energetisch, maar ook fysiek en mentaal. Alle lichamen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Door het doen van innerlijk kind werk, het loslaten van overtuigingen en patronen die jou niet meer dienen, het helen van vorige levens en het loslaten van ongezonde familiebanden, komen chakra’s steeds meer in balans en heel je jezelf van binnenuit. Ook het ontvangen van healing, Licht-Activaties en het doen van ademoefeningen helpen bij het balanceren van de chakra’s.

Blokkade opheffen in 1e chakra; het wortelchakra

Veel hooggevoelige mensen, lichtwerkers en starseeds ervaren een blokkade in het wortelchakra. Zij ervaren geen basis-veiligheid en geborgenheid in zichzelf, waardoor zij geen goede gronding hebben, zich snel gestrest voelen en hun focus vooral op buiten zich hebben. Deze mensen worden vaak in gezinnen geboren waar nog veel oud trauma en onverwerkt verdriet zit, omdat het onderdeel van hun missie is de familielijn op te schonen en helen.

Wanneer je je eigen pijn heelt en transformeert, heel je niet alleen jezelf, maar ook een deel van je voorouderlijke lijn. Je hoeft hun pijn niet meer te dragen en mag deze teruggeven, zodat zij, als ze dat willen, er zelf mee aan de slag kunnen.

Wanneer je traumatische ervaringen hebt gehad, sluit je vaak onbewust je wortelchakra af. Je leeft dan met name vanuit de hogere chakra’s, omdat in de lagere chakra’s emoties liggen opgeslagen die je liever niet wilt voelen.

Wanneer je deze ervaringen gaat helen en transformeren, komt je wortelchakra in balans, waardoor je een diepere gronding krijgt en de energie van Moeder Aarde beter door je heen kan stromen. Er ontstaat rust en vertrouwen in jezelf.

chakra blokkade opheffen


Blokkade opheffen in 2e chakra; het sacraal chakra

Het sacraal chakra is het chakra dat verbonden is met je innerlijk kind. Ook is dit chakra verbonden met je goddelijke vrouwelijke creatiekracht. Veel vrouwen ervaren een blokkade in dit chakra, omdat zij in vorige levens zijn afgerekend om hun anders-zijn. Het was niet veilig om zichzelf te laten zien en te uiten en de focus lag altijd op hard werken, waardoor zij zich een zekere hardheid hebben eigengemaakt. Ze staan vaak niet in verbinding met hun eigen gevoelens en vinden het vaak makkelijker om hun omgeving te ‘pleasen’, dan voor zichzelf te kiezen.

Wanneer dit chakra over-actief is, ervaar je juist heel veel emoties en kun je deze moeilijk onder controle houden. Je gevoelens gaan alle kanten op en je vindt het lastig om in rust met jezelf te zijn.

De vrouwelijke zachte kracht mag in deze tijd weer ontwaken en verinnerlijkt worden. Door het doen van energetische oefeningen en innerlijk kind werk kan het blije speelse kind weer zichtbaar worden. Hard werken hoeft niet meer. Je mag vanuit rust, overgave, vertrouwen, nulpunt-energie en vanuit je hart en ziel jouw zielsmissie gaan verwezenlijken.

Blokkade opheffen in 3e chakra: het zonnevlecht chakra

Het zonnevlecht chakra is verbonden met jouw innerlijke zon, jouw vuur en lichtkracht. Wanneer dit chakra niet goed stroomt, vind je het lastig om jezelf te laten zien en voor je doelen te gaan. Keuzes maken vind je moeilijk en je vergelijkt jezelf vaak met anderen.

Het zonnevlecht chakra is het chakra dat allerlei energetische koorden met de buitenwereld heeft. Sommige van deze koorden zijn positief, maar andere kunnen je energie juist naar beneden halen. Daarom is het belangrijk dat je dit chakra regelmatig opschoont, bijvoorbeeld door Aartsengel Michaël te vragen de ongezonde energetische koorden los te maken uit dit chakra. Als je merkt dat dit niet voldoende is, kan ik je helpen de ongezonde energetische koorden tussen jou en andere mensen los te maken en je 3e chakra op te schonen/in balans te brengen. Hierdoor zul je meer rust, eigenwaarde en zelfvertrouwen ervaren.

Blokkade opheffen in 4e chakra: het hartchakra

In dit chakra ligt zielenpijn en zielenvreugde opgeslagen. Alles wat je als ziel hebt meegemaakt, ligt in je hartchakra opgeslagen. Het is belangrijk dat oude pijn en ballast wordt losgelaten, zodat er ruimte komt in je systeem om jouw harten-licht, jouw zielenlicht te laten stromen.

Je hart is de poort naar een hoger, multidimensionaal bewustzijn. Wanneer je je hart heelt van oude wonden en pijn ontstaat er ruimte om het Licht in je hart te ontvangen. Het Heilige Hart wordt dan een ruimte waarin je te allen tijde aanwezig kunt zijn. Ongeacht wat er om je heen gebeurt.

chakra blokkade opheffenWanneer je hartchakra is geheeld stroomt jouw Licht door je hart heen en kan er een verbinding worden gelegd met jouw Hogere Hart chakra; jouw Kosmische Hart. Wanneer het Kosmische Hart is geactiveerd, kom je in contact met jouw multidimensionaal bewustzijn, met je hogere wezensdelen en met jouw kosmisch lichtteam. Op 4-4-2022 heb ik een bijzondere online Licht-Activatie gegeven waarin ik het Kosmische Hart van de deelnemers heb geactiveerd. De draken, de lichttaal die ik spreek en de vele lichtwezens die meedoen zorgen voor diepgaande zuivering en DNA-activatie. Deze Licht-Activatie is nu te koop; je vindt alle info hier.

Blokkade in 5e chakra: het keelchakra

Wanneer het keelchakra is geblokkeerd, vind je het lastig om jezelf uit te spreken. Via dit chakra deel je jouw waarheid, dus wanneer dit chakra niet stroomt, is het lastig voor je om jouw waarheid, zienswijze en wijsheid te delen.

Tijdens sessies met mensen zie ik dat dit chakra vaak geblokkeerd is door de vorige levens die ze hebben geleid. De heks, de sjamaan, de anders-denkende; in al die vorige levens was het niet veilig om hun waarheid en wijsheid te delen. Ze werden hier letterlijk voor afgewezen en op afgerekend. Ook zijn er vaak oude geloften gedaan en verbonden gesloten, waardoor het hen niet lukt om zichzelf uit te spreken/te uiten. Ik help hen dan om deze blokkades los te laten door healing, coaching en lichttaal DNA Activaties te geven. De tijd waarin we nu leven is bedoeld om alle oude pijn, trauma’s en angsten te transformeren, zodat je in je eigen Licht kunt gaan staan!

Blokkade in 6e chakra; het derde oog

Wanneer je derde oog is geopend kun je helder zien en helder weten. Je intuïtie is sterk en je vertrouwt op wat je ‘doorkrijgt’ vanuit de spirituele wereld. Mensen die een blokkade in dit chakra ervaren, vinden het vaak lastig om op hun intuïtie te vertrouwen. Vaak hebben zij geen goede gronding, waardoor de energie in hun derde oog ook niet goed kan stromen.

Ook bij dit chakra geldt dat lichtwerkers in vorige levens zijn afgerekend om hun helder zien en helder weten. Daarom hebben zij hun derde oog vaak afgesloten, uit angst om hetzelfde mee te maken als in hun vorige levens.

Tijdens sessies help ik samen met mijn Lichtteam het derde oog van mensen te zuiveren en activeren. Soms door daar energetische kristallen in te plaatsen, door sound healing te geven, of door mijn Ankh in te zetten. Alles wat ik doe is altijd specifiek afgestemd op de persoon zelf.

Wanneer het derde oog geopend is, zul je de wezens uit de hogere dimensies steeds helderder gaan waarnemen. Je gaat steeds meer kleuren, patronen, energetische downloads en/of ‘templates’ zien. Dit zijn pakketjes energie die jouw systeem vanuit de hogere dimensies ontvangt en die jouw bewustzijn verhogen en je cellen, DNA en Licht activeren.

Blokkade opheffen 7e chakra: het kruinchakra

Dit chakra is jouw verbinding met de hogere dimensies. Dit chakra stroomt optimaal wanneer je jouw Licht belichaamd en jouw onderste chakra’s goed stromen. Pas wanneer je een goede gronding hebt, zal het 7e chakra zich verder kunnen openen.

Een blokkade in dit chakra zorgt ervoor dat jouw spirituele ontwikkeling stagneert. Vaak is er angst om je over te geven aan jouw hogere doel op Aarde en vind je het lastig om in contact met jouw zielenteam te komen.

Het kruinchakra kan worden opgeschoond en geactiveerd door het spreken en zingen van lichttaal, door het loslaten van oude imprints en blokkades en door meditatie en healing.

chakra blokkade opheffenDe Kosmische Chakra’s

Nu de energie op Aarde steeds hoger wordt, komen wij steeds meer in contact met ons multidimensionaal bewustzijn, ook wel kosmisch bewustzijn genoemd. Onze kosmische chakra’s worden in deze tijd geactiveerd. Deze zitten buiten het lichaam en fungeren als toegangspoorten naar de hogere dimensies.

Er kunnen blokkades in de kosmische chakra’s ontstaan, wanneer de energie daar niet goed kan stromen. Via multidimensionale healing en -afstemming kunnen deze blokkades worden opgeheven, zodat jouw Licht in heel je wezen kan stromen en jij met alle dimensies waarin jij leeft een zuivere verbinding hebt.

Zelf werk ik graag met de Heilige Geometrie om de kosmische chakra’s te activeren. Zo plaats ik bijvoorbeeld de Merkaba in het aardester chakra of in het zielenster chakra, zodat deze gezuiverd en geactiveerd worden. De gouden lichtcodes die ik channel/overdraag, plaats ik vaak ook in de kosmische chakra’s. Op deze manier wordt je trillingsfrequentie steeds hoger, worden blokkades opgeheven en groei je steeds meer naar het multidimensionale lichtwezen dat je in essentie bent.


Chakra blokkades opheffen d.m.v. edelstenen

Edelstenen kunnen chakra’s goed ondersteunen, omdat ze trillingen bevatten die chakra’s balanceren. Aardende stenen zijn er om meer thuis te komen in jezelf en op Aarde (om letterlijk te aarden), terwijl stenen met hogere trillingen juist helpen om de hogere chakra’s in balans te brengen. Ook kunnen deze stenen ervoor zorgen dat er meer Licht naar de onderste chakra’s kan stromen. Tijdens sessies geef ik altijd op de persoon afgestemd edelsteen-advies.

Hulp bij chakra blokkades opheffen

Ervaar jij blokkades in je chakra’s en wil je die loslaten? Voel je dat de energie beter mag gaan stromen in je? Weet je dat je een missie hebt, maar weet je nog niet wat deze precies is? Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Bekijk mijn aanbod


Liefs Barbara

spiritueel coach


Wil je op de hoogte blijven van mijn inspiratie en activiteiten? Meld je hier aan voor mijn Lichtmail.

Delen met je netwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *