Chakra 7: KruinchakraKruinchakra

Het kruinchakra is onze verbinding met het Universum, God, de Bron, of welke naam je hiervoor hebt gekozen. Als dit chakra in balans is, weet je dat er meer is dan je ziet. Je voelt je verbonden met het oneindige en ‘weet’ dat alles met elkaar verbonden is en dat je deel uitmaakt van het grotere geheel. Je ervaart berusting en acceptatie dat je precies bent waar je moet zijn en hebt oneindig veel vertrouwen dat het leven loopt en stroomt zoals het voor jou het beste is. Je bent je bewust van wat er binnen in je en buiten je afspeelt en stemt je daar op natuurlijke wijze op af. Je zit in de ‘flow’.

Als het kruinchakra in balans is, kun je de boodschappen horen die door gidsen, engelen en andere lichtwezens worden gegeven. Je intuïtie is sterk en je vertrouwt daarop. Je doet dingen met aandacht, liefde, compassie en voelt je verantwoordelijk voor je woorden en daden.

Bij een overactief kruinchakra heb je geen controle over de communicatie tussen jou en andere dimensies. Je kunt nogal ‘zweverig’ worden en niet meer met beide benen op de grond staan. Wanneer het kruinchakra geblokkeerd is, zal het lastig zijn om met gidsen, engelen of andere hoge energieën contact te hebben. Ook kun je het gevoel hebben dat je geen doel hebt in het leven of dat mensen en de wereld zich tegen je keren.

Kleur: violet en wit

Fysiek: zenuwstelsel en hypofyse

Affirmatie: “Ik ben onderdeel van het universum”

Edelstenen: amethist, seleniet, apofylliet, bergkristal, witte calciet