Chakra 2: Sacraalchakra/Heiligbeenchakra

sacraalchakra

Het tweede chakra is het sacraalchakra, ook wel heiligbeenchakra genoemd en bevindt zich rond ons heiligbeen, onder de navel. Dit is de plek van emoties, creativiteit en seksualiteit. De energie van dit chakra is de energie van onze wensen, passies en drijfveren. Het bepaalt hoe wij naar onszelf kijken, evenals hoe wij ons bewegen en gedragen bij anderen. Dit chakra is in balans wanneer je je vrij voelt en zelfverzekerd door het leven gaat. Je kent je eigen krachten en talenten. Je hebt geen problemen met seksualiteit en staat open voor intimiteit. Je leeft je leven met passie en kan genieten van alle dingen die je vreugde brengen.

Wanneer dit chakra overactief is, gaan je emoties alle kanten op, zonder dat je begrijpt waarom. Je zoekt naar je authentieke zelf en hebt het gevoel dat je in contact met anderen er niet echt bijhoort. Je vindt het moeilijk om je op iets te concentreren en hebt moeite om dingen te manifesteren. Je kunt je emotioneel gebonden voelen aan mensen waar je eigenlijk graag los van zou willen komen. Ook vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven en heb je angst om te veranderen. Een overactief sacraal chakra kan zich uiten in gespannen spieren. Wanneer het sacraalchakra stil ligt, geef je jezelf niet de kans om te genieten van het leven en ben je creatief geblokkeerd.

Kleur: Oranje

Fysiek: Blaasproblemen, problemen met voortplantingsorganen, menstruatieklachten, prostaatklachten, nieren, heiligbeen, heupen, ontstekingen aan urinewegen, pijn in de onderrug

Affimatie: “Ik ben uniek, creatief en sensueel”

Edelstenen: oranje calciet, maansteen, oranje barnsteen, oranje aventurijn