Waarom gronden/aarden voor veel mensen lastig is- maar juist heel belangrijk!

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om goed gegrond te zijn. Gronden/aarden betekent dat je verbinding maakt met de kern van de aarde. Wij mensen leven op de aarde. De aarde is onze basis. Als je niet goed in verbinding staat met deze basis, kun je je voorstellen dat je gaat zweven. Je bent niet goed in je lichaam aanwezig. Hierdoor ga je overmatig veel in je hoofd zitten, kunt je last krijgen van angsten, vermoeidheid en een gevoel van onveiligheid. Neem als voorbeeld een boom die haar wortels niet in de aarde heeft zitten; die valt meteen om.

Veel mensen vinden het lastig om te gronden. Ze vinden het over het algemeen fijner om ‘hoog’ in hun energie te zitten. Gronden betekent namelijk automatisch dat je meer gaat voelen, ook de minder fijne gevoelens.. Het kan een gewoonte zijn geworden alleen vanuit je bovenste chakra’s te leven. Dit kan met allerlei dingen te maken hebben, bijvoorbeeld door dingen die je hebt meegemaakt, door een blokkade die je hebt of omdat je je plekje op aarde nog niet helemaal gevonden hebt.

Door dagelijks te gronden, liefst twee keer per dag, zul je beter in je lichaam en energie komen (en blijven).

Oefening: Ga met een rechte rug op een stoel zitten, met beide voeten op de grond. Adem een paar keer rustig diep in en uit en laat alle spanning bij een uitademing los. Stel je dan voor dat vanuit je stuit een rood koord naar het midden van de aarde zakt. Als het koord daar is aangekomen, maak je het in gedachten vast. Nu ben je verbonden met het centrum van de aarde.

Vervolgens laat je vanuit het midden van je voeten ook twee rode koorden naar het centrum van de aarde zakken. Die twee koorden maak je daar ook vast. Waarschijnlijk ga je zuchten, misschien gapen of boeren.  Als er niks gebeurt, is dat ook OK. Het gaat om de intentie. Nu ben je gegrond.

Het kan zijn dat deze manier van gronden niet bij je past en dat je liever op een andere manier wilt gronden. In dat geval kun je visualiseren dat je vanuit de kern van de aarde zuivere aarde-energie door een buis via je voeten en stuitje je lichaam in laat stromen. Dit werkt even goed als de andere grondingsmethode. Het is per persoon verschillend welke manier het beste bij je past.

Nu je gegrond bent, ben je veel beter beschermd tegen energieën van andere mensen. Het mediteren zal makkelijker gaan en je zit beter in je lichaam. Het is raadzaam je aandacht meerdere keren per dag naar je voeten te brengen. Wanneer je bewust je voeten op de grond zet, zul je beter in verbinding blijven met jezelf en de aarde. Ook kun je af en toe met je aandacht naar de koorden gaan die verbonden zijn met het centrum van de aarde, zodat je in verbinding blijft met je basis. Op blote voeten in de natuur lopen, is ook een hele goede manier om in contact te blijven met de aarde en beter in je lichaam aanwezig te blijven.

Edelstenen kunnen goed helpen bij het aarden; hematiet, zwarte toermalijn, rookkwarts, rode jaspis en zwarte onyx kunnen hier allemaal bij helpen. Het is heel persoonlijk welke edelsteen het beste bij je past, dus voel zelf altijd goed tot welke steen je je aangetrokken voelt.

Als je last hebt van een druk hoofd, slecht slaapt, snel gestresst of angstig bent, of als je je onzeker voelt, dan is de kans groot dat je niet goed gegrond bent. Mijn advies is om met bovenstaande oefening aan de slag te gaan en mocht je merken dat dit niet lukt of het lastig vinden, dan kan ik tijdens een consult achterhalen wat de oorzaak hiervan is en hier coaching/healing op geven, zodat deze blokkade opgeheven kan worden.

Gebruik de kracht van je gedachten en de liefdevolle energie van Moeder Aarde om jezelf in balans te brengen en te houden ❤

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn blog-artikelen? Meld je dan hier aan voor mijn blogs/nieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte.

Liefs, Barbara
www.zuiver-licht.nl
info@zuiver-licht.nl

lichtwerk

✨ Ben jij een lichtwerker? ✨

Steeds meer lichtwerkers ontwaken en voelen een diep innerlijk verlangen de wereld mooier te maken. Ze voelen zich aangetrokken tot het spirituele en zitten in een enorme bewustzijnsshift. Veel lichtwerkers weten echter niet dat zij lichtwerker zijn. Als je je in onderstaande tekst herkent, is de kans groot dat ook jij met deze missie op aarde gekomen bent ♥

Een lichtwerker is iemand die meer licht en liefde op aarde brengt en als doel heeft het algehele bewustzijn op aarde te vergroten. Door de vele energie-verhogingen die op aarde plaatsvinden, voelen steeds meer lichtwerkers zich geroepen hun zielsmissie te gaan leven. Deze missie kan op allerlei manieren vormgegeven worden. Iedere lichtwerker mag dit op zijn eigen unieke manier gaan doen.

Het proces waar lichtwerkers in zitten, gaat echter niet zonder slag of stoot. Juist deze zeer gevoelige mensen hebben zelf een intensief transformatieproces achter de rug, of zitten er nog midden in. De laatste jaren zijn de energieverschuivingen op aarde heftig geweest. Alle donkere energieën en oude patronen moeten onder ogen worden gezien. Oude vastzittende energieën worden los getrild en komen naar boven, met als doel alles te doorvoelen en te helen. Dit heeft uiteraard een diepere reden; pas als je zelf alle angsten, tegenslagen en pijn hebt gevoeld, ben je in staat anderen hierbij te helpen. Maar er is nog een andere reden. Lichtwerkers zijn oude zielen, die vele levens achter zich hebben. Levens waarin het niet veilig was vrijuit te spreken of zichzelf te zijn. Het was niet geoorloofd met spiritualiteit bezig te zijn. Het enige wat werkte, was je focus op de buitenwereld te leggen en je aan te passen aan je omgeving. Hierdoor zijn velen het contact met hun innerlijke stem, hun intuïtieve weten voor een groot deel verloren en staan ze nauwelijks in contact met hun gevoel. En passen zich door hun gevoeligheid snel aan hun omgeving aan.

De levenslessen van een lichtwerker

Een levensles die elke lichtwerker dan ook heeft, is het contact met zijn (Hogere) Zelf te herstellen door zijn gevoelens serieus te nemen en daarnaar te handelen. Vervolgens is het van belang dat je leert jezelf op de eerste plaats te zetten. Dit is iets wat in al die vorige levens niet mocht en kon, en nog steeds wordt het soms als egoïstisch gezien. Maar het is juist de bedoeling dat we eerst onszelf helen en liefhebben, voordat we anderen kunnen gaan helpen.

Daarna volgt een proces van leren op je intuïtie te vertrouwen en je eigen Goddelijke kracht te erkennen. Leren dat het veilig is je kracht te laten zien. Het mag en het kan nu! Sterker nog, het is de bedoeling dat je dat gaat doen. Als je je levenslessen als levenslessen gaat zien, kun je er vanaf een afstandje naar kijken en ga je op een gegeven moment voelen dat het allemaal een dieperliggende reden heeft…

Lichtwerkers hebben er vóór incarnatie voor gekozen deze missie te gaan leven, deze levenslessen te leren en vervolgens hun licht te verspreiden, met als doel de aarde te verlichten. Het kan echter een tijd duren voordat je erachter komt dat je een lichtwerker bent. Zelf heb ik heel lang niet geweten dat ik lichtwerker ben. Het werd me keer op keer door verschillende mediums verteld, maar ik begreep vaak niet wat ze bedoelden. Ik bleef maar Google-en op die term, maar snapte niet wat het inhield. Het leuke is dat ik nu vaak meteen voel wie dezelfde energie bij zich draagt en met deze missie op aarde is gekomen. En dat zijn er heel wat! En het worden er steeds meer. Ik vind het prachtig om te zien ♥ Het is mijn missie deze mensen hun hoogst haalbare doel op aarde neer te zetten. Want ik wil maar één ding: de aarde verlichten. Dus hoe meer zielen hun licht laten schijnen, hoe beter!

De grootste valkuil van een lichtwerker is zichzelf weg te cijferen voor anderen. Als je merkt dat je het lastig vindt om jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben, gun jezelf dan de tijd en de ruimte eerst zelf te helen. Door het doen van energetische oefeningen, het gebruik van edelstenen en zelf healing/coaching te ontvangen, zul je merken dat je je steeds meer verbonden voelt met jouw roeping en kun je die op een zuivere manier gaan uitdragen. Anderzijds is het niet de bedoeling dat je wacht tot je een staat van ‘perfectie’ zult bereiken (als dat al bestaat), want we blijven allemaal mensen, die hun levenslessen hebben te leren, fouten mogen maken en mogen groeien. Dus als deze tekst resoneert bij je, en dat voel je zelf het beste, neem dat dan serieus.

Als je de processen die een lichtwerker doorloopt niet kent, kun je je onzeker en verward voelen over jezelf, de richting die je uit wilt gaan en de stappen die je wilt zetten. Als lichtwerker heb je meestal weinig mensen in je omgeving die je begrijpen. Dit kan ervoor zorgen dat je je eenzaam of niet begrepen voelt.

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding bij het doormaken van deze processen en gevoelens. Ik help je inzicht te krijgen in jouw innerlijke wereld die hoort bij het lichtwerker zijn. Door je uitleg te geven over wat van invloed kan zijn op jouw gevoelsleven, zullen we  samen manieren vinden die je helpen beter om te gaan met het pad dat jouw ziel gekozen heeft.

In dit leven mag je gaan ontdekken waar jouw unieke kracht ligt, waarmee jij de wereld op jouw manier mooier maakt. Zodat je je licht kunt laten schijnen. De wereld heeft je hard nodig! 

✨ IT’S YOUR LIGHT THAT LIGHTS THE WORLD!✨

Liefs, Barbara.
info@zuiver-licht.nl
06-44684805
www.zuiver-licht.nl

Wil je automatisch op de hoogte worden gebracht van mijn blog-artikelen en nieuwsbrief? Meld je dan hier aan, dan blijf je automatisch op de hoogte.

De meest voorkomende ascentiesymptomen + tips!

De energieverhogingen die op aarde plaatsvinden, hebben nogal wat gevolgen voor ons. We zijn onderweg naar een staat van licht en liefde, maar voordat we dat bereiken, zullen eerst alle delen in ons (en om ons heen), die nog niet met deze hoge energie resoneren, gezien en geheeld moeten worden. Vandaar dat het af en toe een chaos kan zijn. Vandaar dat oude patronen en overtuigingen juist nu zo opspelen.

Behalve dat ons energetische lichaam aan het veranderen is, verandert ons fysieke lichaam ook. Het is dus logisch dat we hier op reageren en ons moe, zelfs uitgeput kunnen voelen. Andere dagen kun je juist enorm veel energie hebben. Ook tijdens de nacht gaan deze processen door. We zijn hard aan het werk.

Klachten die veel voorkomen zijn:

 • vergeetachtigheid
 • wazig zien
 • oorsuizen/pieptoon in je oren
 • moeite met focussen
 • veranderende slaappatronen
 • rusteloosheid
 • emotionele uitbarstingen
 • oude thema’s die weer langskomen
 • gevoeligere zintuigen

Gelukkig kun je zelf veel doen om deze symptomen te verlichten. Ik zet mijn adviezen hier op een rij:

1. Drink veel zuiver water. Zo’n twee liter per dag is zeker aan te raden. Koffie, thee of sappen kun je niet als water meerekenen. Het gaat echt om puur zuiver water. Zelf drink ik geen water uit de kraan en gebruik ik een waterzuiveringssysteem.

2. Ga veel naar de natuur. De natuur werkt sterk reinigend en helend. Het is veel meer dan alleen frisse lucht opsnuiven. De energie in de natuur is heel hoog en zuiver, waardoor alle zware energieën die je bij je draagt makkelijk losgelaten en getransformeerd kunnen worden.

3. Meditatie is dé manier om in contact met jezelf te blijven en levert bij regelmatig oefenen veel op. Het verhoogt je bewustzijn en daarnaast is het heel goed voor je gezondheid. Het is beter om dit dagelijks 5-10 minuten te doen, dan één keer per week een uur. Op die manier went je systeem eraan en zul je er makkelijker routine in vinden.

4. Lichaamsbeweging is uiteraard erg goed om alle afvalstoffen af te voeren en weer nieuwe energie op te doen.

5. Het gebruik van positieve affirmaties, eventueel in combinatie met EFT (Emotional Freedom Technique), is een makkelijke en heel effectieve manier op oude patronen en overtuigingen los te laten en nieuwe, stimulerende overtuigingen aan te leren. Het hoeft niet zwaar, ingewikkeld of moeizaam te gaan, als we daar tenminste voor willen kiezen. Meer informatie hierover lees je hier. Het is wel belangrijk dat je de juiste affirmaties gebruikt, want anders zal het geen effect hebben. Mocht je daar ondersteuning bij willen, dan kan ik je daarbij helpen.

6. Edelstenen kunnen heel goed ondersteunen in ons bewustwordingsproces. Je kunt de steen als ketting bij je dragen, of los in je tas meenemen naar je werk. Een andere manier om de energie van edelstenen te gebruiken, is door je water ermee op te laden. Water is een goede overbrenger van energetische informatie. De energie van de gekozen edelsteen wordt via het water in je lichaam opgenomen en is goed voor je gezondheid en energiesysteem. Omdat ons lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, is het belangrijk zuiver water te drinken. Niet alle stenen zijn hier echter voor geschikt, dus laat je daarover goed adviseren. Meer informatie hierover lees je hier.

7. Uiteraard is het belangrijk dat je toegeeft aan je vermoeidheid en luistert naar je lichaam. Ons lichaam maakt in korte tijd grote veranderingen door en het is goed de signalen die het geeft, te volgen.

8. Energetische oefeningen werken heel goed om in contact met jezelf, de aarde en de Bron te blijven. Als je goed in verbinding blijft met zowel de aarde als het universum, zal alles beter blijven stromen (zowel het aanvoeren van nieuwe energie als het afvoeren van oude energie) en zul je dus beter in balans blijven.

9. Als je je zorgen maakt over je gezondheid kun je natuurlijk naar je huisarts gaan. Als daar niets uitkomt, weet dan dat je klachten te maken kunnen hebben met het transformatieproces waar we met z’n allen in zitten. Wees mild voor jezelf en geef jezelf tijd om dit proces soepel te laten verlopen. Alles wat zich aandient mag er zijn en zal weer verdwijnen 

Als je ondersteuning wil bij jouw bewustwordingsproces of meer inzicht wilt in manieren die jou kunnen helpen, stuur dan een bericht naar info@zuiver-licht.nl. Door mijn heldervoelendheid kom ik snel tot de kern. Ik werk samen met het universum en de engelen en kan je op die manier gericht verder helpen. In een vrijblijvend gesprek kan ik je laten weten wat ik voor je kan betekenen.

Liefs, Barbara.
www.zuiver-licht.nl

PS: Wil je automatisch op de hoogte blijven van mijn blog-artikelen, meld je dan aan door op onderstaande groene knop ‘Follow’ te klikken. Je krijg dan een mail (wellicht in je spambox) waar je op de link kunt klikken om je inschrijving te bevestigen.

Van je hooggevoeligheid je kracht maken

Veel HSP’s ervaren hun hooggevoeligheid als een last. Op zich logisch, want alle indrukken komen enorm binnen, waardoor je snel overprikkeld en overbelast raakt. Hierdoor word je snel moe, geïrriteerd en kun je minder hebben dan anderen. Maar er zit ook een hele sterke kant aan hooggevoelig zijn. Als hooggevoelig persoon ben je namelijk in staat je eigen energie te gebruiken om jezelf in balans te brengen én te houden. Veel HSP’s  weten echter niet hoe ze dat kunnen doen en daarom heb ik mijn online training ‘Je hooggevoeligheid als kracht!’ ontwikkeld.

In deze training zul je leren hoe je beter in je eigen energie blijft en dus meer energie overhoudt. Je zult na afloop van de training meer rust en balans in jezelf ervaren en in staat zijn jezelf bij te sturen als het even minder gaat. Gedurende vier weken word je in een kleine groep mede-HSP’s gecoacht en krijg je verschillende oefeningen en opdrachten waar je mee aan de slag gaat. Iedere deelnemer krijgt tijdens de eerste les op zijn energie afgestemd edelsteen-advies, zodat je extra ondersteund zult worden. We komen wekelijks online bij elkaar, zodat je alles waar je tegen aanloopt, kunt bespreken. Omdat ik bij elke bijeenkomst aanwezig ben, zul je gerichte coaching krijgen. Je zult merken dat de andere deelnemers tegen dezelfde dingen aanlopen als jij en zult hierdoor steun en herkenning ervaren.

Deze training wordt als heel waardevol ervaren en gaat verder dan de meeste online cursussen die je op internet vindt. Het biedt een compleet pakket aan ondersteunende tools die jou helpen vanuit je kracht te leven. Zodat je het leven kunt gaan leiden zoals het voor jou bedoeld is. Het op de juiste manier inzetten van affirmaties, EFT, visualisaties, meditaties en bewustwordings-oefeningen/opdrachten maken allemaal onderdeel uit van deze training.

Wegens de grote belangstelling in deze training kan ik je een unieke aanbieding doen. Als je hier interesse in hebt, stuur dan een bericht naar info@zuiver-licht.nl of bel 06-44684805. Ook als je vragen hebt of meer informatie wil, kun je me natuurlijk benaderen. Er zijn voor de eerstvolgende training in de maand april/mei nog een paar plekken beschikbaar.

Er vindt van tevoren een telefonische intake plaats, waarin we gaan kijken of de training voor jou geschikt is en vervolgens aan welke doelen je wil werken. Deze intake is kosteloos en ter oriëntatie bedoeld. Mocht je hier gebruik van willen maken, stuur me dan een bericht. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Dit zijn de ervaringen van deelnemers die deze training al hebben gevolgd:

 • Ze ervaren meer rust en balans in zichzelf
 • Ze voelen beter hun grenzen en kunnen hun grenzen makkelijker aangeven
 • Ze zijn bewust geworden van hun overtuigingen, valkuilen en triggers en kunnen zichzelf hierop aansturen
 • Ze zijn bewust geworden van hun sterke kanten en hebben die naar andere gebieden in hun leven uitgebreid
 • Ze kunnen beter loslaten en ontspannen
 • Ze zijn in staat hun eigen energie in te zetten om zichzelf in balans te brengen én te houden

Over mij

Ik ben Barbara Enkelaar. Lange tijd heb ik niet geweten dat ik (zeer) hooggevoelig ben, waardoor ik tegen dezelfde dingen aan bleef lopen. Dit is een proces geweest waar ik veel van heb geleerd. Ik voel nu dat het tijd is mijn hooggevoeligheid en intuïtie te gebruiken om anderen te helpen. Door mijn heldervoelendheid kom ik snel tot de kern en kan ik je gericht ondersteunen.

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Wanneer je interesse hebt in een één op één consult, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Liefs, Barbara.
www.zuiver-licht.nl/hoogsensitiviteit

nieuwe tijd

De link tussen hooggevoeligheid en ADHD, ADD, borderline en autisme

‘In mijn ogen worden diagnoses als ADHD, ADD, autisme en borderline vaak gesteld aan mensen die nog niet goed weten hoe ze met hun hooggevoeligheid om kunnen gaan’ schreef ik net als reactie op een artikel over ADHD.

Is dit heel baanbrekend om te zeggen? Ik heb geen idee. Je hoort en leest er steeds meer over. Het is wat ik diep van binnen voel en ik voel ook dat het mijn missie is hier meer aandacht aan te geven. Lees verder

Het belang van edelstenen reinigen

Edelstenen en kristallen kunnen ons enorm goed ondersteunen in deze tijd, maar het is wel belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Ik hoor regelmatig van mensen dat ze niet weten dat ze gereinigd en opgeladen moet worden. Maar als dat niet gebeurt, raken ze ‘vol’ of gaan ze zelfs stuk. Hartstikke zonde. Als je wilt weten hoe dit precies zit en hoe je ze het beste kunt verzorgen, lees dan hier verder. Lees verder