Ben jij hooggevoelig?

Vind je het lastig om in contact met anderen bij jezelf te blijven?

Voel je sferen en stemmingen van andere mensen haarfijn aan?

Heb je moeite met grote groepen mensen, harde geluiden en bedompte ruimtes?

Loop je in contact met anderen snel leeg?

Kun je diep geraakt worden door muziek, de natuur of kunst?

Heb je de neiging veel te overdenken, piekeren en droom je veel?

Vind je het lastig om je grenzen te voelen en aan te geven?

Heb je een sterke intuïtie?

Ervaar je je emoties sterker dan andere mensen?

Als je veel van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is de kans groot dat je hooggevoelig bent. Hoogsensitiviteit is een erkend persoonlijkheidskenmerk, waarbij het zenuwstelsel en de zintuigen fijngevoeliger zijn. Ongeveer één op de vijf mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hoogsensitief zijn hoeft geen probleem te vormen, als je weet hoe je ermee om kunt gaan. Helaas weten veel mensen niet dat ze HSP zijn, waardoor ze tegen problemen aan kunnen lopen in hun dagelijks leven, hun werk en in hun relaties.

Zoals bovenmatig intelligente mensen hoogbegaafd worden genoemd, worden bovenmatig gevoelige mensen hoogsensitief genoemd. Een hooggevoelig persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden, zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels. Veel hooggevoelige mensen hebben dan ook meer behoefte aan rust en stilte. Maar er zijn ook hooggevoelige personen die juist behoefte hebben aan spanning en avontuur. Zij zijn enerzijds snel verveeld en op zoek naar uitdagingen, maar raken anderzijds snel overbelast door een teveel aan prikkels. Zij worden als HSS aangeduid; High Sensation Seekers. Het kan zijn dat je kenmerken hebt van beide types hooggevoeligen.

hooggevoeligheid

Veel hoogsensitieve mensen ervaren in eerste instantie de last van hun eigenschap en vragen zich af wat er ‘mis’ met hen is. Zij hebben de neiging zichzelf te willen veranderen en hun eigenschap te onderdrukken of negeren. Dat is heel zonde, want hoogsensitiviteit is een prachtige eigenschap die je heel veel kan brengen.

Wil jij…

  • de mooie kanten van je hooggevoeligheid gaan ervaren en ontwikkelen?
  • leren hoe je bij jezelf en in je eigen energie kunt blijven?
  • weten hoe je uit negatieve energie van anderen kunt blijven? 
  • je HSP-zijn gaan accepteren en omarmen?
  • erachter komen hoe je je gevoeligheid juist als kracht kunt gaan gebruiken?

Je hebt je gevoeligheid niet voor niets. Sterker nog, het dient een hoger doel. Als jij leert om met deze gave om te gaan, kun je van je gevoeligheid een enorme kracht maken!

Aanbod Zuiver Licht

Vanuit mijn kennis over hoogsensitiviteit, mijn eigen ervaringen en mijn intuïtieve vermogens bied ik begeleiding aan speciaal voor hoogsensitieve personen. Door gesprekken, inzichten, verschillende oefeningen en technieken bied ik handvatten aan om je te leren omgaan met je hooggevoeligheid. Zodat je het leven kunt leiden zoals het voor jou bedoeld is ♥

Ik organiseer regelmatig online webinars en trainingen speciaal voor hooggevoelige personen. Als je je daarvoor wilt aanmelden klik hier of stuur een mail naar info@zuiver-licht.nl.

Ook heb ik een E-book geschreven: ‘Meer rust, balans en innerlijke vrede voor hooggevoelige personen’. Als je je aanmeldt en meedoet met mijn webinar of training, zul je deze ontvangen.

Heb je vragen of wil je liever één op één coaching? Neem dan contact op per mail: info@zuiver-licht.nl, of telefonisch: 06-44684805. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zal ik je laten weten wat ik voor je kan betekenen. Daarna beslis je of je eventueel een consult wilt afspreken.

Wat anderen over mij zeggen:

Liesbeth

Barbara is een hele lieve vrouw die mij op een rustige en toch duidelijke manier tot meer inzicht heeft laten komen omtrent mijn hooggevoeligheid. Ik zat behoorlijk vast, privé en op het werk, en heb in heel korte tijd weer alles op poten kunnen zetten. Al na het eerste gesprek voelde ik me sterker en ervaarde ik meer zelfvertrouwen. De combinatie van coaching en de oefeningen vond ik heel prettig.

Barbara stemt echt op de persoon af en houdt geen algemene praatjes over wat je zou moeten doen. Ze coacht op een respectvolle, eerlijke manier en ik heb maar weinig gesprekken nodig gehad om weer in mijn kracht te komen staan. Dank je wel ❤❤’

 

Christa

‘Hallo Barbara, ik wil je heel hartelijk bedanken voor de sessie die ik van jou heb mogen ontvangen. Deze sessie heeft mij extra bevestiging gegeven van wat ik eigenlijk diep van binnen al voel. Ik heb een handige tool gekregen om niet altijd maar in mijn hoofd te zitten en dingen die ik in mijn ogen niet goed heb aangepakt te pas en te onpas naar voren te laten komen. Ofwel het loslaten is een stuk eenvoudiger geworden. Ik wil zeker nog een keer afspreken, omdat ik weet dat er nog een paar stappen te maken zijn om echt op mijn innerlijke ikke te vertrouwen, zonder bang te zijn wat anderen ervan denken of mij weer eens eigenwijs vinden.

Maar alvast bedankt voor de eerste aanzet.
Liefs, Christa’

 

Marjolijn

‘Lieve Barbara, super bedankt voor het mooie consult.
Ik heb het zo bijzonder fijn ervaren.
Je tips en je adviezen…de inzichten en de duidelijkheid die ik hierdoor heb gekregen,
hebben mij het duwtje gegeven naar mijn IK.
Ik ben ontzettend blij dat jij op mijn pad kwam.

Heel veel liefs
Marjolijn xxx’

 

Elena

‘Lieve Barbara,
Ik vind het consult super. Ik heb er veel aan gehad. Je hebt me goed advies en raad gegeven. Ook heb je me waardevolle (levens) in zichten gegeven. Ik kan hier echt wat mee! Heel erg bedankt.’

 

Ellen

‘Barbara heeft mij inzichten gegeven over hoe ik mijn grenzen kan bewaken. Ook over mijn verborgen talenten en waar ik positieve energie van krijg. Mijn intuïtie is sterk ontwikkeld en nu durf ik deze te gaan volgen. Ik vond het gesprek met Barbara rustgevend en inzichtelijk. Liefs, Ellen’.

Pauw